.

Кога е време едно момиче да поговори с майка си

Кога е време едно момиче да поговори с майка си
Снимка: freedigitalphotos.net

Когато имаш любовен проблем с кого споделяш първо? Вероятно с най-добрата си приятелка, която е един от най-близките ти хора. Искаш да получиш съвет, да разбереш какво да правиш в дадената ситуация и не можеш да прикриеш вълнението от любовта или секса. Но къде са родителите в тази ситуация? Оказва се, че много момичета се притесняват да говорят с майка си на теми като „любов” и „секс”. Истината е, че в повечето случаи майка ти ще ти даде най-точния съвет. Кога е време за разговор с мама?

 

При първия менструален цикъл. Вероятно много добре знаеш какво е месечен цикъл и си запозната с този въпрос. Но когато изведнъж ти се случи за пръв път изпитваш голямо притеснение, объркване и не знаеш какво да правиш. Недей да криеш от майка си, защото преди години и тя е била в същата ситуация. Сподели ѝ какви притеснения имаш и я помоли за помощ при избора на санитарна защита.

 

При първата епилация. Признай си, че се чувстваш объркана, когато стане дума за обезкосмяване. Има много методи, а ти не знаеш кой да избереш. Освен това не знаеш дали е време да започнеш да се епилираш и кои са проблемните зони. Затова най-добре говори с майка си, тя ще ти даде съвет и ще те подкрепи.

 

Когато се влюбиш за първи път. Майките са много сетивни и вероятно тя отлично знае какво се случва с теб. Не е нужно да криеш, че си харесваш дадено момче, тя те разбира и може да ти даде съвет. Опитай се да покажеш, че ѝ имаш доверие.

 

Първия път в секса. Това е преломен момент в живота, който се помни завинаги. Няма защо да криеш от родителите си, че правиш секс. Майка ти е най-близкият ти човек, който може да ти разкаже повече за венерическите болести и предпазването от бременност. Също така тя ще те изслуша и можеш спокойно да ѝ разкажеш какво те притеснява, от какво се страхуваш и какви колебания имаш.

 

Когато имаш гинекологичен проблем. Посещението при гинеколога е задължително веднъж годишно, дори да нямаш оплаквания. Но ако усетиш, че нещо не е наред, сподели с майка си. Тя ще те заведе на лекар и ще ти бъде подкрепа.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...