.

Как социалната мрежа убива връзката ти

Как социалната мрежа убива връзката ти
Снимка: freedigitalphotos.net

Социалните мрежи имат куп плюсове. Комуникираме лесно, запознаваме се с много нови хора, поддържаме връзка с приятели, с които не можем да се виждаме и научаваме нови неща. Но когато стане дума за любов и връзка, социалната мрежа е абсолютен враг. Защо социалната мрежа убива връзката ти?

 

Прекалено споделяне. Ти може би смяташ, че е нещо естествено да споделиш гнева си във Facebook или Twitter, когато се скараш с гаджето. Но помисли си дали той/тя е на същото мнение. Много хора не осъзнават, че има неща, които не бива да се споделят в социалната мрежа, особено когато засягат отношенията с партньора. Все пак имай предвид, че и никой не го интересува дали се разбираш с гаджето ти и повечето такива постове са определяни като „досадни”.

 

 

Прекаляваш с времето, прекарано в интернет. Най-често тийнейджърите си губят времето, като цъкат социалните мрежи. Така прекарват часове наред в тях и реално не правят нищо друго. Време е да обърнеш повече внимание на гаджето си, когато сте заедно, вместо да седиш постоянно със смартфон в ръце. Наистина е дразнещо, когато чатиш или просто лайкваш, докато гаджето ти се опитва да ти разкаже нещо.

 

Драмата със списъка на приятелите. На повечето хора не им е приятно, когато гаджето има повече приятели от противоположния пол в социалната мрежа. Така се получават нелепи ситуации и неоправдана ревност. Дори един коментар от бивш обожател или просто съученик може да съсипе връзката ти.

 

Ревност. За съжаление много партньори нямат доверие по между си. Затова се стига и до ситуации, в които единият чете чатовете на другия, за да се убеди, че няма повод за ревност. Наистина ли искаш това? Помисли си защо гаджето ти ревнува и къде е проблемът.

 

Ставаш нарцис. Има много момичета и момчета, които държат гаджето им да харесва и коментира всяка тяхна снимка или публикация. Очакваш, че гаджето ти ще обръща внимание само на теб в социалната мрежа и става скандал, ако той/тя коментира нещо на свой/я приятел/ка.

 

Бившият/бившата. Повечето хора остават приятели с бившите си във Фейсбук. От една страна това е начин да се запази добрият тон, все пак сте скъсали без скандали и свади. От друга страна, това е начин да разбереш той/тя какво прави, има ли си ново гадже и какво се случва в живота му/ѝ. Често пъти това не се нрави на новия партньор и това е повод за проблеми.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...