.

Защо трябва да спреш да се изкарваш винаги жертва

Защо трябва да спреш да се изкарваш винаги жертва
Снимка: freedigitalphotos.net

Много момичета са свикнали да се изкарват жертви, когато са в угодна позиция. Те са свикнали така и винаги са невинни, не са направили нищо и са най-ощетени. Това е голям проблем и ако си такъв човек е време да преосмислиш поведението си. По този начин не печелиш нищо, а напротив, само губиш. Как?

 

Превръщаш се в енергиен вампир. Не знаем дали наистина вампирите съществуват, но така наречените енергийни вампири са факт. Има хора, които просто умеят да изсмукват енергията на околните. След среща с такъв човек се чувстваш изцеден, изтощен и нямаш никаква сила и мотивация. Не започвай да приличаш на възрастните баби, които се чудят на кого да се оплачат, защото са самотни и искат внимание. Вместо това направи нещо за себе си и промени начина си на мислене. Приемай хората и не се карай с тях. Ако едно момче дойде и те заговори в бара, недей да му обясняваш житейската си драма. Просто му се усмихни, кажи, че си чудесно и продължи разговора.

 

Винаги си ревнива. Ти ревнуваш много, но ако приятелят ти намекне нещо подобно, ти полудяваш. Той трябва да ти има доверие и да знае, че си вярна, но ти се съмняваш в него постоянно. Това ще съсипе връзката ти. Вместо да му мрънкаш за всяко момиче, с което сте се разминали на улицата, по-добре му покажи колко много го обичаш.

 

Създаваш още и още драма. На жените им е по-присъщо да драматизират. Затова са склонни да правят скандали, да привличат внимание и да се оплакват. Престани да правиш проблем за всичко и не се карай с гаджето за най-малката дреболия. Не забравяй правилото, което гласи, че не бива да се отнасяш с другите така, както не искаш да се отнасят с теб.

 

Не искаш да се промениш. Не искаш да пробваш нови неща, скептична си към всяка иновация. Не искаш да промениш и себе си, въпреки че виждаш много от недостатъците си. Предпочиташ да бъдеш такава, защото знаеш, че близките ти те обичат и така. Време е да опиташ да се промениш. Смени начина си на живот, започни да спортуваш, ставай по-рано сутрин и се отдай на по-здравословен начин на живот. Извини се на хората, които си нагрубила и бъди по-мила с тях.

 

Не си благодарна. Смяташ, че всички са длъжни да ти помагат и да правят нещо за теб. Това е голяма заблуда. Бъди благодарна на хората около теб, показвай им, че ги цениш и че приятелството и любовта са най-важни.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...