.

Как да отрежеш някого, без да бъдеш груб/а

Как да отрежеш някого, без да бъдеш груб/а
Снимка: Dreamstime

Любовта е нещо прекрасно, но само когато е взаимна. Тя е най-великото чувство на света, но когато получаваш разбиране и обич и от половинката си. Има случаи, в които страдаш, защото харесваш някого, но той е безразличен към теб. Но в другата позиция не мисли, че е по-лесно. Когато някой те харесва, но него – не, трябва да измислиш начин да го отрежеш, но без да бъдеш груб/а. Как?

 

Не давай напразни надежди. За съжаление, много хора се притесняват да отрежат другия, защото се притесняват и не знаят как да го направят. Затова дори излизат на среща с обожателя си, говорят си и поддържат мили отношения. Това е голяма грешка, защото така даваш напразни надежди. По-добре е да бъдеш честен/на, отколкото да разочароваш другия още по-силно.

 

Направи го лично. Има хора, които се притесняват от такъв личен и наистина откровен разговор. Следователно решават да помолят близък човек, най-често общ приятел, който да признае истината. Това е едно от най-лошите решения, които можеш да вземеш. По-добре бъди откровен/а и признай какво чувстваш, вместо да си търсиш адвокат в лицето на приятел/ка.

 

 

Не го прави публично. Социалната мрежа не е мястото, където да оповестиш, че не харесваш даден човек и нямаш чувства към него. Това е наистина неподходящ начин, чрез който да покажеш липсата си на чувства. Направи го лично, когато сте само двамата.

 

Избягвай обожателя си. Така няма да дадеш напразни надежди, а съвсем лесно ще покажеш, че не е приятна компания за теб. Когато те покани на среща – откажи, когато ти пише – не отговаряй, когато те срещне и иска да си поговорите – тръгни си. Избягването на контакта е ключов момент, защото така показваш, че нямаш интерес към този човек.

 

Излъжи, че имаш гадже. Все пак личният ти живот е твоя работа и не си длъжен/на да даваш обяснение на никого. Можеш да излъжеш, че си имаш гадже и не се интересуваш от момчета/момичета. Това е една безобидна лъжа, която ще те отърве от натрапника.

 

Истината. Това е най-трудното, но най-сигурното в случая. Признай си, че просто не изпитваш нищо и не го/я харесваш. Тези думи са трудни за произнасяне, но със сигурност са най-добрият вариант. Най-добре е да кажеш това, когато сте само двамата. Така никой няма да ви притеснява, а и винаги има шанс единият от вас да се разстрои и да има нужда от малко усамотяване, за да се успокои.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...