.

Какво трябва да знаеш, преди да заживееш заедно с гаджето си

Какво трябва да знаеш, преди да заживееш заедно с гаджето си
Снимка: freedigitalphotos.net

Идва момент, в който всеки човек се влюбва. Рано или късно любовта идва и желанието да си в сериозна връзка става от първостепенно значение. Така човек се отдава на партньора си изцяло. С времето, когато порастваме, вече започваме да мислим за по-сериозни стъпки. Една от тях е съвместното съжителство. Тийнейджърите най-често се ориентират към това, когато завършат училище и станат студенти. Все пак това е отговорна стъпка, която изисква много добре да се обмисли. Какво трябва да знаеш преди да се изнесеш да живееш с гаджето си?

 

Може и да не се получи. На първо място не бива да си мислиш, че всичко е завинаги. Има голям шанс да не можете да съжителствате заедно и да не ви се получи изобщо. Едно в да прекарвате по няколко часа на кафе заедно или да общувате по телефон/интернет. Но съвсем различно е да делите един дом и да се грижите един за друг.

 

Навиците ви могат да изиграят лоша шега. Дори да се познавате и да си знаете минусите, има голям шанс всичко да рухне, само защото се дразните взаимно. Пример за това може да е ако единият е пушач, а другият не е. Миризмата на цигари е противна за непушача, а пушачът иска да си пали цигари спокойно в хола. Подобен е примерът с мръсните дрехи по пода или вманиачаването в чистотата, което е типично за много от дамите.

 

Ще можете ли да се справяте финансово? Помислете с какви финанси разполагате. Ако сте решили да се отделите изцяло от родителите си знайте, че имате нужда от стабилни и постоянни доходи. Ще плащате ли наем? Потърсете по-евтина квартира и разучете добре как вървят цените на наемите във вашия град.

 

Ако ще живеете с роднини, не е по-лесно. Някои младежи решават, че ще спестят парите за квартира, като се изнесат при едните родители. Това може да е чудесна идея, но на практика нещата не винаги се получават. Няма да плащате наем, но съжителството с още едно поколение не е лесно. Има ли достатъчно място за всички в жилището? Ще се разбирате ли?

 

Само така ще разберете дали ставате един за друг. Истината е, че дори да сте от много време заедно, само ако съжителствате съвместно, ще си докажете дали връзката ви има бъдеще.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...