.

Нещата, които задължително трябва да правиш преди и след секс

Нещата, които задължително трябва да правиш преди и след секс
Снимка: thinkstockphotos.com

За да бъде сексът едно приятно преживяване, трябва да бъдем достатъчно информирани, да не се притесняваме за нищо и да се чувстваме добре в кожата си. Хигиената също трябва да е на ниво, за да може и двамата партньори да се чувстват добре.

 

За жените е от голямо значение измиването на половите органи както преди, така и след секс. По този начин представителките на нежния пол предотвратяват още в зародиш най-различни инфекции. След края на акта задължително трябва да отидеш да се изпишкаш, след като да се измиеш, за да отстраниш излишните секрети, които са благоприятна среда за размножаване на бактерии в организма.

 

Двойките, които практикуват анален секс, трябва също да обръщат голямо внимание на хигиената и да внимават да не пренесат бактериите от ануса във вагината. Правилата са няколко и са прости – никога след анален секс не правете вагинален, освен ако мъжът не е измил пениса си и не е сменил презерватива. Също така имайте предвид, че пренасянето на микроби от ануса към вагината става лесно по време на анален секс, така че ако редовно имаш проблеми със здравето след такъв секс, започнете да го практикувате по-рядко или изобщо го спрете.

 

 

Мъжете също трябва да са безупречни относно своята интимна хигиена. Измиването на главичката на пениса е от важно значение, за да се избегнат различни видове инфекции. За да бъде почистването на ниво, препуциума трябва да бъде издърпан по време на миене. Той е много нежен и чувствителен, а телесните течности и бактериите са подходяща среда за размножаване на микроорганизми и за появата на инфекции.

 

Преди секс мъжете и жените трябва задължително да си мият ръцете, както и да поддържат чисто мястото под ноктите, защото прехвърлянето на бактерии по този начин става много лесно.

 

Има мъже и жени, които предпочитат да имат по-натурален вид и не обезкосмяват своите интимни области. Това, разбира се, е въпрос на разбиране и на вкус. През лятото обаче обезкосмяването на гениталиите е задължително, защото космите задържат влага, а тя може да доведе до появата на обриви, гнойни пъпки и/или гъбички.

 

Представителките на нежния пол е препоръчително да не правят секс през първите дни от месечния си цикъл, както защото това може да доведе до проблеми със здравето, така и защото има неприятна миризма, която може да отблъсне мъжа. Ако и двамата не можете да се откажете от секса за няколко дни, го може да го правите в банята, където ще ви бъде по-чисто.

 

Оралният секс е едно страхотно изживяване, стига и двамата партньори да са здрави. Френската любов не бива да се практикува, ако един от двамата има ранички около устата или по гениталиите, защото това може да доведе до заразяване с различни инфекции.

 

Много е важно винаги да правиш безопасен секс, без значение колко време си с гаджето! Употребата на презервативи те предпазва както от нежелана бременност, така и от болести, предавани по полов път, а противозачатъчните хапчета само от първото. Но за да бъдете и двамата спокойни, че няма да ставате родители, без да искате това и че няма да обикаляте по лекари, за да се излекувате от някоя инфекция, използвайте кондоми и си бъдете верни!


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
papugai
преди 8 години
1
5
!
Отговори
Тоя секс го приравниха с хирургична операция, сигурно при тях не се мият толкова по много.
Страница 1 от 1