.

Защо е добра идея да си нямаш гадже, докато си студент

Защо е добра идея да си нямаш гадже, докато си студент
Снимка: iStock

Студентският живот е нещо прекрасно, което се помни за цял живот. Всеки човек милее по студентските години, изпълнени с приятни срещи, купони, нови хора и лудории. Дори повечето двойки се запознават именно като студенти, а след това създават сериозни връзки и семейства. И все пак, може да се каже, че сериозните връзки са ограничаващи. Защо е добра идея да си сингъл, докато си студент?

 

Можеш да се фокусираш върху кариерата си. Много студенти работят, за да си докарват допълнителен доход и да упражняват професията си. Сега е времето, в което трябва да се образоваш, да караш стажове и да работиш, защото това са годините, когато си най-жизнен и способен. Фокусирай се върху кариерата и образованието си, учи се, запиши се на курс по нещо и работи.

 

Влез във форма. Искаш да имаш красиво тяло? Сега е моментът, защото имаш цялото време на света. Спиш до късно, ходиш на лекции и се скъсваш от купонясване? Време е да промениш малко ежедневието си и да намираш време за спорт. Можеш да изваеш перфектна фигура, само трябва малко усилия и постоянство.

 

Перфектното време за пътуване. Можеш да се възползваш от програми като Еразъм или да отидеш на бригада. Това са чудесни възможности, които студентския живот ти предоставя. Ще пътуваш, ще срещнеш нови хора, ще отидеш на нови места. Когато си с гадже това е почти невъзможно. Има куп фактори, които пречат, а ако си сам/а – просто решаваш и заминаваш.

 

Можеш да прекараш лятото, както си решиш. Можеш да отидеш на екскурзия с приятели, можеш да заминеш на бригада, да останеш в родния си град и да работиш или да се занимаваш с доброволчески организации. Това са куп неща, които ще те обогатят и ще ти дадат наистина много. Но ако си с гадже, нещата стават много по-сложни. Трябва да решите какво искате и двамата, да намерите компромисен вариант, а и няма да имаш толкова време за себе си.

 

Научаваш се да живееш със съквартиранти. Повечето студенти заминават да учат в друг град и се налага да споделят една стая или една квартира с още няколко човека. Това е нещо, което само студентския живот може да те научи. Когато си с гадже, ще искате да се изнесете двамата и няма да се съобразявате с трети човек. Но ако живееш на общежитие или на квартира с още хора, ще изградиш навици, ще се научиш на търпение и разбиране.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...