.

Кои са нещата, които ти пречат да се влюбиш и да си хванеш гадже

Кои са нещата, които ти пречат да се влюбиш и да си хванеш гадже
Снимка: iStock

Има хора, които са влюбчиви по природа, но има и такива, на които им е трудно да се влюбят или просто не го правят съзнателно. Когато обаче човек си забранява да се влюби, колкото и да му е трудно това, той пречи на сърцето си да приема и да дава любов, което е пагубно за него. Защо в днешно време все повече хора НЕ се влюбват?

 

Максималисти са – няма нищо лошо да искаш най-доброто за себе си, но е добре да бъдеш реалист. В противен случай рискуваш да се разминеш с истинското щастие, защото винаги се надяваш на нещо по-добро. Ако постоянно търсиш нещо по-хубаво, то има реален риск да изпуснеш човека за себе си и никога да не бъдеш истински щастлив. В любовта е по-добре да бъдеш реалист, отколкото максималист.

 

Блокират емоциите си – това се среща по-често при мъжете, които като малки момченца са били учени да прикриват емоциите си, особено ако става въпрос за тъга и сълзи. Когато човек крие чувствата от себе си и от околните, той пречи на сърцето си да обича и да бъде обичано.

 

 

Обръщат огромно внимание на успехите си – всеки иска да бъде финансово добре, да бъде щастлив и свободен, но не всеки има тази възможност. Докато за теб това е най-важното на този свят, трудно ще се влюбиш и ще намериш човек за себе си. Не забравяй, че нищо материално не може да бъде по-ценно от истинската любов, от целувката за добро утро и от прегръдката, когато не си в настроение. В този живот е много по-важно да трупаш емоции, а не вещи.

 

Търсят бързо удовлетворение – водим доста забързан начин на живот и поради тази причина искаме всичко ТУК и СЕГА! Това се отнася както за професионалния, така и за личния живот. Понякога обаче в любовта нещата се случват по-бавно и трябва да си достатъчно търпелив, за да имаш връзката, за която си мечтал. Бъди спокоен, свободен и обичай, без да се чудиш как ще свърши това преди да е започнало.

 

Не правят компромиси – всяка връзка има нужда от компромиси, за да може да просъществува. Ако не си свикнал да правиш такива, трябва да се научиш, за да може да бъдеш щастлив в любовта. Разбира се, не бива да прекаляваш с тях, но имай предвид, че двама души няма как да бъдат заедно, без да си правят отстъпки.

 

Търсят само забавление - със сигурност ти се е случвало да си казваш „Аз не искам нищо сериозно, просто си правя кефа“. В това няма нищо лошо, докато си тийнейджър. След време обаче е добре да промениш начина си на мислене, защото хората са социални животни и всеки има нужда от партньор в живота.

 

Фокусират се само върху себе си – всеки човек трябва да изпитва здравословен егоизъм. Но да се фокусираш основно върху себе си не е никак добре за теб. Нормално е да мислиш какво харесваш и от какво имаш нужда, но не бива да прекаляваш с това. Мисли за себе си, но мисли и за хората, които обичаш.

 

Искат любов като от приказките – все още има жени, които търсят принца на бял кон и мъже, които търсят своята Пепеляшка. Любовта в приказките определено е красива, но ... не съществува. Глупаво е да имаш прекалено високи очаквания към половинката си и поради тази причина да нямаш сериозна връзка. Отдай се на човека, когото имаш, без да изискваш прекалено много от него.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
DarthLord
преди 8 години
0
2
!
Отговори
Гордостта и инатът. Това са нещата, които пречат.
Страница 1 от 1