.

Причините, поради които ТОЙ ти изневерява

Причините, поради които ТОЙ ти изневерява
Снимка: iStock

Едно от най-неприятните неща в една връзка е изневярата. Когато човек изневерява, обикновено виновните са двама, въпреки че вината веднага се хвърля върху изневеряващия. Какви са причините приятелят ти да ти изневерява?

 

Отблъскваш го – колко пъти ти се е случвало гаджето ти да поиска да те гушка или да правите секс, а ти да се дърпаш, защото не си в настроение, сърдита си или си уморена? Не, че трябва да правите секс всеки път, когато той поиска, но не се дръж прекалено дистанцирано, защото физическата и емоционалната интимност са в основата на всяка здрава връзка. В никакъв случай не бъдете интимни, само когато той е направил нещо мило за теб и сексът е един вид награда. По същата логика не му отказвай интимност, само защото не е направил нещо за теб, което ти си искала.

 

Показваш несигурност – нито мъжете, нито жените харесват хора, които са несигурни в себе си и в своите възможности. Трябва да се харесваш и да се чувстваш добре в кожата си, затова НЕ ме показвай нещата, които не харесваш в себе си като наедрялото ти дупе, целулита, акнето по гърба и т.н. Това, че ти забелязваш тези неща в себе си и не ги харесваш, не означава, че той ги вижда. А и е възможно да ги вижда, но да ги намира за чаровни. В никакъв случай не крий тялото от гаджето си, не говори обидни неща за себе си, не сочи с пръст недостатъците си и не му казвай, че заслужава някоя по-добра от теб и му се чудиш на акъла защо сте заедно.

 

 

Не се грижиш за визията си – това, че вече имате сериозна връзка и се обичате, съвсем не означава, че няма нужда да се грижиш за външния си вид. Много жени започват да се занемаряват, когато са сигурни в чувствата на партньора си. Това обаче действа отблъскващо на мъжете и те започват да се заглеждат по жени, които се поддържат и изглеждат добре. Затова винаги обръщай внимание на визията си – обезкосмявай се редовно, храни се здравословно, спортувай, обличай се атрактивно, поддържай маникюра и прическата си.

 

Ревнуваш прекалено много – нормално е от време на време да се дразниш на някои неща, които прави, но ревността е полезна, само когато е в границите на разумното. На всеки мъж му омръзва, когато гаджето му с повод и без повод го пита: „Ти на мен изневеряваш ли ми?“. Наистина ли мислиш, че има смисъл да го питаш това? Да не би, ако ти изневерява, да ти каже? Разбира се, че няма да го направи. Ако той не ти изневерява, но ти постоянно твърдиш, че го прави, в крайна сметка той наистина ще ти изневери, за да може поне като го обвиняваш, да знае, че си права и да не се нервира толкова много, колкото преди.

 

Караш го да се чувства недооценен - мъжете обичат да получават комплименти, свързани с тяхната мъжественост. Всеки път, когато твоят приятел направи нещо, трябва да го похвалиш. В никакъв случай не го карай да се чувства безполезен, ако не успее да се справи с него. Не всеки може всичко, това, че не умее да ти оправи колелото, не означава, че няма да ти бъде полезен с нещо друго. Затова всеки път, когато имаш възможност, му показвай колко важен е за теб и как цениш нещата, които прави за връзката ви.

 

Затваряш се емоционално – имала си връзки, които са завършили по болезнен за теб начин и поради тази причина сега си се затворила в черупката си и те е страх да му покажеш чувствата си. Имай предвид, че ако ти се държиш студено с него, той няма да се чувства спокоен с теб и няма да се отпусне и да ти споделя. А колкото по-малко си споделяте, толкова по-бързо ще се отдалечите един от друг и връзката ви ще приключи. Най-добрият вариант е да си говорите. Ако нещо не ти харесва в държанието му, седнете и поговорете. Най-вероятно той не го прави нарочно и не знае, че това те изнервя или наранява.

 

Твоят свят се върти около него – хубаво е да прекарвате време заедно, да се забавлявате и да създавате незабравими спомени, но това не означава, че трябва да сте като „дупе и гащи“ и да ходите навсякъде заедно и да нямате лично пространство и време за своите приятели и за семейството си. За да бъдат двама души щастливи, те трябва да се чувстват добре със себе си и добре с половинката си. Ако ти не можеш да бъдеш щастлива сама със себе си, трудно ще направиш партньора си щастлив. Толкова ще те е страх, че светът ти ще се срине без него, че ще го задушиш с присъствието си и ще го накараш да избяга далеч от теб.

 

За да бъде връзката ви стабилна и двамата да бъдете щастливи заедно, трябва да си имате доверие, да имате лично пространство, да го караш да се чувства важен за теб, да поддържаш романтиката и страстта, независимо от колко време сте двойка. Специалистите препоръчват да имате два дни месечно, в които да говорите за вашите взаимоотношения – как се чувствате заедно, харесва ли ви сексът, задоволени ли сте, какво не харесвате един в друг и т.н. В никакъв случай не превръщайте разговора в спор, той трябва да бъде с нормален тон и да е градивен. Хубаво е да разберете с какво дразните партньора си и ако имате желание и възможност да се промените. Също така е добре да му покажете и неговите недостатъци, за да поработи върху тях и да ги промени.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...