.

Защо не бива да се влюбваш, ако не обичаш себе си

Защо не бива да се влюбваш, ако не обичаш себе си
Снимка: freedigitalphotos.net

Любовта към себе си не е непременно нещо лошо. Тя определено е важна, когато става дума за една връзка. Често пъти хората бъркат любовта към себе си с егоизъм. Всъщност двете понятия са много различни. Ако искаш да бъдеш обичан, трябва да обичаш себе си. Ако искаш да те харесват, трябва да се харесваш, ако искаш да те уважават, трябва да уважаваш себе си. Но защо е важно да обичаш себе си, преди да се влюбиш?

 

Хората често си мислят, че не заслужават да бъдат обичани. Това е огромна грешка. Всеки един човек заслужва да бъде обичан и не е правилно да се самонаказваш, като отказваш чуждата обич. Искаш да имаш гадже, с което се обичате взаимно, подкрепяте се и си помагате. Това е нещо съвсем нормално и не бива да се подценяваш. Ако смяташ, че не заслужаваш нечия обич, никога няма да бъдеш щастлив човек.

 

 

Оказва се, че хората често се губят в неувереността си. Другият голям проблем е неувереността към себе си. Съмненията могат да съсипят и една прекрасна връзка, защото когато не си вярваш, създаваш чувството за несигурност у другия. Той не може да се отпусне напълно и сякаш все нещо липсва. Освен това, в друг случай може да се окаже, че една връзка не ти носи щастие, но ти нямаш сила и мотивация да скъсаш и да намериш истинската любов.

 

 

Страхуваш се, че връзката ти внезапно ще приключи. Тук голяма роля играе неувереността, както и страхът. Имаш усещането, че утре може да се случи нещо и връзката ви да се разпадне. Това наистина може да се превърне в кошмар, защото вместо да се наслаждаваш на чувствата си, ти повече мислиш дали утре ще си с гаджето ти, или не. Трябва да разбереш, че нищо не е вечно. Ако искаш връзката ти да просъществува, трябва да влагаш и да се стараеш.

 

Изневярата. Изневерявал/а ли си някога? Това е нещо, което се случва и определено е грешка. Дори и да си го правил/а, вероятно сега съжаляваш и не би го повторил/а. Но хората умеят да се самонаказват, дори дълго след стореното. Сега, когато си с нов партньор, обичате се, имате планове за бъдещето, ти не си спокоен/на. Страхуваш се, че той/тя може да изневери. Това е проекция на собствената ти неувереност, не искаш да направят с теб, това, което ти си правил/а преди време.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
darkwaver
преди 7 години
2
3
!
Отговори
А да си забраняваш да се влюбваш, не е ли признак на липса на любов към себе си? :)
Страница 1 от 1