.

Романтичните жестове, които ни липсват в съвремието

Романтичните жестове, които ни липсват в съвремието
Снимка: freedigitalphotos.net

Днешната романтика може да бъде букет цветя, скъпи шоколадови бонбони и екскурзия в Париж. Но преди десетилетия, романтиката е имала по-различен контекст. Сега не си представяме живота без социалната мрежа и без удобствата, които имаме – например лесната комуникация. Кои са романтичните жестове, които ни липсват в съвремието?

 

Съчиняването на песни. Вероятно и сега имаш любима песен с гаджето си, която си е „вашата“ песен. Но преди век хората не са могли да си пуснат любимата си песен през смартфона. Тогава е било много популярно да се съчиняват песни. Често пъти „композиторите“ са били съвсем начинаещи, мелодиите – кратки, а текст дори не е имало. Доста романтично, не мислиш ли?

 

 

Любовни писма. Сега си чатиш с гаджето по цял ден, можеш да му се обадиш, когато искаш, за да си поговорите. Преди години е било много популярно да се пишат писма, защото това е бил единственият начин за комуникация. Телефонът е улеснил положението, но не всеки е имал достъп до това чудо на техниката. Хубавото на писмата е, че могат да се пазят дълги години и да останат страхотен спомен.

 

Далеч от технологиите. Преди години хората не са имали дори телевизори, което сега ни се струва немислимо. Тогава технологиите не са заемали толкова важно място в живота на хората. Помисли си колко романтично би било да се събереш с гаджето и просто да слушате радио.

 

Ръчно направени подаръци. Сега искаш да купиш на гаджето си красив подарък, който ще го зарадва. Това може да е дреха, бижу, книга или друг предмет. Но преди години е било много популярно да се подаряват ръчно направени неща. Защо не зарадваш гаджето си някой път с такъв подарък?

 

Танци. Със сигурност ти се е случвало да ходиш с гаджето си на дискотека. Но едно време танците са имали друг контекст. Това е бил идеален начин за забавление, който сега често пъти ни убягва. Защо не се запишеш на курс по танци с гаджето си?


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...