.

Грешките, които тийнейджърите допускат при поставянето на презерватив

Грешките, които тийнейджърите допускат при поставянето на презерватив
Снимка: iStock

От известно време водиш полов живот и всеки път, когато правиш секс, използвате презервативи. Сигурно си мислиш, че имаш достатъчно опит и не правиш никакви грешки при съхранението и употребата на кондоми, но може и това да не е вярно. Затова е по-добре да видиш кои са най-често допусканите грешки с презервативи и да престанеш да правиш тези, които все още допускаш:

 

 

Слагате кондома прекалено късно – някои двойки смятат, че поставянето на презервативи няколко минути преди мъжът да еякулира е достатъчно, за да предпази от нежелана бременност. Първо, по този начин той не предпазва от болести, предавани по полов път и второ, възможно е да се стигне до забременяване, защото преди мъжът да получи оргазъм, той отделя предеякулационна течност, в която се съдържат годни за оплождане сперматозоиди.

 

Няма достатъчно въздух в резервоарчето – ако не оставите достатъчно място, рискувате спермата да се разтече, след като мъжът еякулира. Затова бъдете внимателни и двамата, когато поставяте презерватива.

 

Презервативът се държи в портмонето – търкането на кондома и високата температура може да намалят ефективността му. Затова е добре да си купиш кутийка за презервативи и да ги съхраняваш там.

 

Не проверяваш дали е в срок на годност – не само храната е важно дали е с изтекъл срок на годност или не. Същото важи и за презервативите. В никакъв случай не използвате кондом, който вече не е в срок на годност.

 

Той използва грешен размер – повечето мъже не знаят, че презервативите имат размери и купуват каквото им попадне. Прекалено надарените представители на силния пол и тези с по-малки пениси е добре да си купуват размер, който е подходящ за тях.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...