.

Признаците, които показват, че вече не си влюбен/а [част първа]

Признаците, които показват, че вече не си влюбен/а [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Любовта идва с гръм и трясък в повечето случаи, а и по същия начин си отива. В началото на всяка връзка се чудиш дали си влюбен/а, дали обичаш партньора си и какво изобщо чувстваш. В края на връзката се питаш абсолютно същите неща, защото вече се съмняваш в чувствата си. Как да разбереш, че вече не го/я обичаш?

 

Не се вълнуваш преди среща. Дори да живеете заедно, когато обичаш един човек, ти се радваш да го видиш след тежък ден. Прибирате се от училище/лекции/работа и имате нужда да прекарате поне малко време заедно. Ако вече не изпитваш вълнение от срещите ви, определено чувствата са затихнали.

 

Той/тя те дразни. Дори да се обичате много, пак има моменти, в които другия те дразни. Но идеята е, че съвсем скоро забравяте за пререканията и се сдобрявате. Когато чувствата си отидат, той/тя те дразни с почти всичко, много по-трудно ти минава и не можеш да приемеш недостатъците му/ѝ.

 

 

Не се чувстваш така привързан, както преди. Привързаността върви редом с любовта. Човек има нужда от грижа, нежност и обич. Ти се чувстваш привързан към партньора си и ти липсва, дори да не се виждате и ден. Когато тази привързаност си отиде, нищо не е същото.

 

Усещаш, че много повече се интересуваш от други хора. До скоро би предпочел/а да прекараш вечерта в домашен уют с гаджето, да гледате филми, да правите секс и да си говорите. Но вече усещаш как искаш да излизаш с нови хора, да се запознаваш и определено другия пол представлява интерес за теб.

 

Не чувстваш привличане. Когато видиш гаджето си в нова дреха или с нова прическа и вече си мислиш колко секси изглежда. Забелязваш всяка дребна промяна и ужасно много се кефиш на външния му/ѝ вид. Но когато любовта изчезне, изчезва и привличането, тръпката я няма и дори сексът става вял.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...