.

Уроците, които си научил/а от бившето гадже

Уроците, които си научил/а от бившето гадже
Снимка: Dreamstime

Много хора, когато се сетят за бившети са гаджета, започват да съжаляват, че са имали връзка с тях. Понякога спомените са болезнени, но не бива да се забравя, че човек учи много ценни неща от взаимоотношенията си с хората, с които е бил, с тези, които познава и от тези, които тепърве ще срещне.

 

Бившите гаджета са минало, което обаче не бива нито да се забравя, нито да се подценява. Вместо да таиш лоши чувства към хора, които са били в живота ти и са те разочаровали, по-добре им бъди благодарен за уроците, които си научил за времето, прекарано с тях.

 

Виж кои са нещата, за които може да благодариш на бившите си гаджета:

 

Разбрал/а си, че любовта понякога не е достатъчна – доста често се случва една връзка да се разпадне, въпреки че и двамата партньори се обичат. Има обаче други неща, които не се получават между вас – сексът, прекараното свободно време, мнението на семейството и приятелите и т.н. Колкото и да го/я обичаш, разбираш, че не това е най-важното и че не е достатъчно, за да бъдете щастливи заедно.

 

 

Променил/а си се – след всяка връзка човек се променя и обикновено това е към по-добро. Вече не си толкова ревнив/а както преди, даваш свобода на партньора си, знаеш как да се държиш със семейството му/ѝ и т.н. Затова след всяка раздяла трябва да погледнеш трезво на случилото си и да извлечеш важните за теб уроци, които ще ти бъдат полезни за в бъдеще.

 

Разбрал/а си какво е да ти изневерят – не всяка връзка ти дава тази възможност и Слава Богу. Но ето, че си бил/а с човек, който ти е изневерил и вече знаеш какво е чувството и дали можеш да простиш. Хубавото е, че вече знаеш какво може да доведе до изневяра от страна на партньора ти и може да направиш всичко възможно да се промениш, за да не се стига до там.

 

Вече знаеш, че някои грешки не могат да бъдат простени – хубаво е човек да може да прощава, но понякога се случват неща, за които прошка няма. Не се притеснявай, ако не можеш да прощиш нещо или на някого. Но е хубаво след време да го направиш, не заради другия човек, а заради себе си, за да може да продължиш чисто напред.

 

Разбрал/а си, че някои хора умело се крият зад маски – много често имаш едно мнение за някого в началото на връзката ви, което се променя коренно след няколко седмици/месеци. Когато това ти се случи няколко пъти, разбираш, че хората често са едни, когато искат да впечатлят и съвсем други, когато вече не им пука за партньора. Този урок ще ти помогне да очакваш от всекиго промяна рано или късно и да бъдеш по-внимателен/внимателна.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...