.

Оргазмът на лесбийките трае по-дълго време

Оргазмът на лесбийките трае по-дълго време
Снимка: iStock

Мъжете и жените (почти винаги!) получават оргазъм по време на секс, който им доставя невероятно удоволствие. Замислял ли си се дали има разлика в оргазмите при хетеросексуалните двойки и при хомосексуалните?

 

Наскоро направено проучване показва, че лесбийките достигат до оргазъм по-често в сравнение с хетеросексуалните дами. 75% от хомосексуалните жени получават оргазъм, докато при дамите, които си падат по мъже, процентът е 60. Бисексуалните жени пък през половината време не успяват да свършат.

 

 

Причината мъжете (почти!) винаги да достигат до оргазъм е в биологически заложената им наклонност да асоциират процеса на еякулация с човешкото възпроизводство. Представителките на нежния пол по никакъв начин не свързват оргазма си със своята плодовитост и затова за тях не е толкова важно дали ще свършат или не.

 

При лесбийките оргазмът е не само по-често явление, но и трае по-дълго време. Защо обаче се получава така – дали заради собствените си познания за женската анатомия или защото са по-добри в леглото, все още не е ясно.

 

Какво представлява оргазмът?

 

Това е кулминативният момент на секса, когато мъжът и жената получават невероятно удоволствие. И двата пола изпитват оргазъм, характеризиран от силна телесна наслада и контракции на тазовите мускули, контролирани от вегетативната нервна система. По време на оргазъм е възможно човек да издава звуци, да има спазми на други мускулни групи и да има общо чувство на еуфория. При представителите на силния пол оргазмът е съпроводен с еякулация.

 

Според сексолозите най-голямо удоволствие изпитват партньорите, когато достигнат до еупареуния. Това е едновременно достигане до оргазъм между двама души. Има разлика в степента и времето на постигане на едновременен оргазъм между различните типове двойки – хомо и хетеросексуални. Това е така заради особеностите на сексуалното общуване при видовете категории сексуални партньори.

 

Еупареунията може да отсъства в една двойка поради най-различни причини – фригидност, вагинизъм, аноргазмия, сексуален егоизъм и др. Ако искаш да достигнеш до едновременен оргазъм с партньора си, не го търси на всяка цена, просто се наслаждавай на секса.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...