.

Как да разбереш, че гаджето ти те приема за даденост [част първа]

Как да разбереш, че гаджето ти те приема за даденост [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Често пъти хората не оценяват това, което имат. Може да не цениш приятелите си, хората, които те обичат, гаджето ти или късмета, който винаги те съпътства. Най-вредно за отношенията с хората е именно тогава, когато ги приемеш за даденост. Как да разбереш, че партньорът ти те приема като даденост?

 

Когато си пишете или говорите по телефона, лесно можеш да усетиш. Ти му/ѝ звъниш, но гаджето ти не вдига. Знаеш, че не е зает/а в този момент, но не ти се обажда, не вдига телефона, не пише. Разговорите ви вече са скучни, по-скоро досадни. Няма тръпката, с която сте чакали всеки есемес, всяко обаждане или известие на смартфона.

 

 

Той/тя е много нетърпелива с теб. Другият признак, който показва, че вече се приемате като даденост и не се оценявате достатъчно. Понякога човек е изнервен, няма желание за нищо или просто му е дошло в повече. Но ако това са моментни състояния, няма проблем. Нещата не вървят добре, когато това поведение е константно и партньорът ти определено не те разбира.

 

Няма време за теб. Когато обичаш един човек, винаги ще намериш и 5 минути от натоварения си делник. Тогава ще гледаш да прекараш възможно най-пълноценно минутите, в които можете да сте заедно. Но ако дори не може и толкова да отдели за теб, без значение дали са за среща, разговор по телефона или просто чат, определено той/тя не се страхува, че може да те изгуби.

 

Липсва страхът от това да изгубиш другия. Повечето двойки изпитват страх, че партньорът им може да се влюби в друг/а, да избяга или просто любовта да се свърши. Най-често тези страхове са неоправдани и няма поводи за тях. Но показват, че те е грижа за гаджето ти и ще страдаш, ако се разделите. Когато този страх отсъства, другият просто не смята, че можеш да си тръгнеш, а вярва, че си му/ѝ сигурен/на.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...