.

Любопитни факти за презервативите, които (може би) не знаеш

Любопитни факти за презервативите, които (може би) не знаеш
Снимка: iStock

Уж повечето хора използват презервативи по време на секс, пък статистиката показва, че едва 5% от хората по света ги употребяват. Факт е, че тези проценти обхващат всички онези части, където достъпът до противозачатъчни средства е труден или невъзможен, но все пак 5% е доста малко.

 

И въпреки ниският процент за презервативите се говори и пише доста, затова нека ти представиш няколко интересни факта, свързани с тях.

 

Странно е, но кондомите не са претърпели никаква промяна от измислянето си до ден-днешен. През 1920 година на пазара се появяват презервативи, които след време получават оребрявания и други добавки, но като цяло са си останали същите.

 

 

Съществуват 4 вида презервативи. Най-използваните са направени от латекс. Има и от полиуретан, които са подходящи за мъжете и жените, които имат алергия към латексовите. Кондомите, направени от полиизопрен, пък са подходящи за чувствителните към горните два материала. Четвъртият вид са женските презервативи, които не са особено известни у нас.

 

Най-големият презерватив в света е на TheyFit. Той е толкова огромен, че може да побере пенис с размера на кен с чипс Pringle.

 

Има хора, които наричат кондомите „гуми“. Причината е, че процесът на вулканизация на гумата е довел до откриването на контрацептивния метод.

 

Фондацията на Бил Гейтс има огромно желание да създаде по-съвършен презерватив. Поради тази причина тя финансира безвъзмездно хора, които се опитват да намерят начин за произвеждане на по-ефективни и добри кондоми от съществуващите в момента.

 

Доста мъже не искат да използват презервативи, защото си мислят, че това ще намали чувствителността им по време на акта. Редица проучвания показват, че двойките реално не намират разлика в преживяването, независимо дали са използвали кондоми или не.

 

Едва 33% от гимназистите в развитите държави са обучени как да използват презервативи, а този процент е твърде малък. Младежите трябва да са добре информирани, за да не правят грешки в употребата на кондомите и съответно те да нямат достатъчно ефективност. Също така според изследвания тийнейджърите, на които им е обяснено подробно за плюсовете на презервативите, ги използват редовно, за разлика от останалите.

 

Хората над 40-годишна възраст са най-малко склонни да използват презервативи. Средно 25% от двойките правят секс с презерватив, докато около 33% от необвързаните винаги имат един под ръка.

 

Статистиката показва, че дамите купуват почти 50% от кондомите на пазара. И това е така, защото те се интересуват повече за здравето си от мъжете.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...