.

Митовете, свързани със секса [част първа]

Митовете, свързани със секса [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Хората вярват във всякакви градски легенди и митове, свързани със секса. Тийнейджърите са най-податливи да повярват в неверни твърдения, защото нямат опит. Ще те запознаем с тях.

 

Загубата на девствеността е най-болезнения и драматичен момент в живота на едно момиче. Това най-вероятно ще го чуеш от майка си, която иска да те изплаши, за да не правиш секс. Може би ще ти каже и че трябва да се приготвиш за много кръв. Нито едно то двете твърдения не е вярно. Да, има болка, но в повечето случаи тя е по вина на партньора, който не знае как да те възбуди достатъчно или от прекалено много нерви и грешна нагласа. Кръв може изобщо да не се появи, при всяко момиче е различно, но при извършване на акта тя съществува. Причината е разкъсването на химена и това е нормално, няма от какво да се притесняваш.

 

Ще се омъжиш за момчето, с което правиш секс за първи път. Няма нищо лошо в това, но рядко се случва. Добре е да придобиеш някакъв опит не само в секса, но и в живота. Първите връзки на тийнейджърите обикновено са ученически любови, които рядко имат живот след като партньорите станат на 19-20 или повече години.

 

 

Ще забременееш ако имаш контакт със сперма. Най-малко от обща култура трябва да знаеш, че само в определени ситуации е възможно да забременееш. Например, когато си в овулация и единствено от вагинален секс без предпазни средства, когато партньорът ти е свършил във вагината ти. Затова винаги прави секс с презерватив или използвай друг метод на контрацепция.

 

Да си купуваш презервативи е срамно. Когато си по-малка чувстваш неудобство да влезеш в аптеката и да си купиш презервативи, защото някой ще узнае, че правиш секс? Ако е така, значи все още не си достатъчно узряла, за да правиш секс. Няма нищо срамно, сексът е начин на живот. Похвално е, че използваш предпазни средства.

 

Ако първият ви път не се получи, значи не сте един за друг. Харесвате се и има химия между вас, но сексът не се получава? Най-вероятно трябва да работите върху нагласата, не се предавайте толкова лесно. Може би момчетата не знаят, но момичетата се нуждаят от време, за да започнат да изпитват удоволствие от секса. Практикувайте и с времето ще се получи.

 

Щом момчето не може да получи ерекция, значи, че не те харесва. Не всеки път се получава. Причината може да е в притеснението. Много момчета не успяват да получат ерекция, защото харесват прекалено много момичето и ги е страх да не се изложат.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...