.

Какво трябва да знаеш за интимната прическа

Какво трябва да знаеш за интимната прическа
Снимка: freedigitalphotos.net

Какво трябва да бъде окосмяването около интимната област, за да се чувстваш комфортно и на партньора ти да му харесва? Трябва ли кожата да бъде гладка без нито едно косъмче? Винаги ли жените са се епилирали? Ще те запознаем с най-известните интимни прически, както и с историята на обезкосмяването.

 

Идеята за интимна прическа се е зародила, когато на жените им е било много топло. Освен това те се борели с паразитите, обитаващи окосмената част и размножаващи се много бързо в условие на високи температури. Със смес от смола, екстракти от растения, магарешка мазнина, кръв от прилеп и др. в Месопотамия премахвали нежеланото окосмяване още 3-4 хиляди години преди нашата ера. Също така древните египтяни не само махали окосмяването от цялото си тяло, но скубели и веждите си. С развитието на цивилизацията методите за премахване на космите станали по-безболезнени – в  употреба влезли бронзовите ножове и пчелният восък. Хората правели това не само от хигиенна гледна точка. Древните египтянки, които предлагали сексуални услуги чрез заплащане,  скубели веждите си с пинсета, махали всички косми в областта на подмишниците и краката и частично се отървавали от окосмяването на пубиса, използвайки груби ръкавици или дискове - така повишавали цената си на пазара за сексуални услуги.

 

 

В надпреварата за красота някои не се спирали да прилагат и варварски прийоми с откровено вредни за здравето вещества - например, разтвор от вар и средства, съдържащи арсен. Но едва  в двора на Краля Слънце бръсненето на интимните части окончателно се превърнало в естетична процедура с явно изразена сексуална цел. На мода дошли младите момичета, които още не са се окосмили. Дори малко по-големите от тях започнали да се обезкосмяват с цел да изглеждат по-малки и невинни.

 

70-те години било времето, когато еротичните филми излизат на мода и вече се е смятало, че само платените момичета и звездите от порното обезкосмяват гениталиите си. През 90те тенденцията към минимализъм в бикини зоната става явна. От 1994 година бразилската епилация – пълното обезкосмяване с восък става модерна. А откакто в „Сексът и градът“ Сара Джесика Паркър в една от сериите се епилира напълно, се налага твърдението, че една секси жена трябва да бъде изцяло обезкосмена.

 

Днес най-известните и прилагани интимни прически са: бразилска (холивудска) кола маска – зоната  около ганиталиите и самите те са напълно епилирани; ирокез – тънка  вертикална линия над срамните устни; бразилски триъгълник – триъгълно  окосмяване над срамните устни; всякакви вариации на фигурки – сърца, рисунки, инициали.

 

Не е казано, че и ти трябва да използваш някой от тези методи, но като цяло днес на всички мъже и жени им харесва да премахват космите от интимните си зони. Много по-възбуждащо и хигиенично е.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
ДОТА
преди 8 години
7
6
!
Отговори
На мода дошли младите момичета, които още не са се окосмили. Дори малко по-големите от тях започнали да се обезкосмяват с цел да изглеждат по-малки и невинни.======================================а, добър ден, а сегашните го правят по същите причини и ги харесват мъже с такива наклоностти
Страница 1 от 1