.

Отговорите на често задавани въпроси, свързани със секса [част първа]

Отговорите на често задавани въпроси, свързани със секса [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Като цяло тийнейджърите, които не са правили секс имат доста въпроси по тази тема, но ги е срам да попитат. Ти също? Това не трябва да е така, тъй като е хубаво да имаш обща култура и да знаеш как да действаш занапред. Дори тези, които не са девствени не знаят всичко и продължават да задават въпроси. Ето отговори на много често задавани въпроси, дано откриеш своя сред тях.

 

Нормално ли е да мислиш и говориш за секс? Много хора (особено жените) вярват, че има нещо нередно в това да изпитват интимни желания. Най-вероятно е така, защото са израснали с идеята, че сексът е нещо срамно, дори мръсно и съответно не е прилично да имаш, камо ли да обсъждаш желанията си, свързани с него. Всъщност няма нищо лошо, даже е добре да се говори за същността на интимните отношения. Сексът не може да е срамен или неприличен и няма защо да се притесняваш от въпросите си, желанията си или от половите си органи. А и когато се освободиш от предразсъдъците си, със сигурност ще имаш много по-удовлетворяващи сексуални преживявания.

 

 

Колко често е нормално да правиш секс? Партньорите с повече години съжителство обикновено правят секс около 1-2 пъти седмично, а понякога и толкова не стигат, поради някакви неразположения. Двойките, които са заедно сравнително от скоро е нормално да правят много по-често секс, тъй като все още страстите не са се уравновесили. Но като цяло е различно при почти всеки. Прави го тогава, когато искате и двамата и когато ви е удобно.

 

Как да кажеш на партньора си какво искаш в леглото? Най-добре започни с комплименти. Ако искаш по-дълга любовна игра например, кажи на партньора си колко хубаво ти е било предишния път, когато сте правили секс, защото той е отделил повече време и внимание на това да събуди страстта ти. Деликатни инструкции биха свършили добра работа също. Не се притеснявай да го помолиш да забави темпото за малко или пък да те милва с езика си. А понякога не е необходимо дори да говориш, достатъчно е да го насочваш тактично с повдигане на таза си или движейки тялото си по желания от теб начин. Звуците на наслада, които издаваш, също са ориентир за партньора ти за това какво точно харесваш. Хубаво е да има комуникация и показност, за да знаете как да си доставите взаимно удоволствие, в случай, че не се познавате още толкова добре.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...