.

Как да имаш хармония във връзката си

Как да имаш хармония във връзката си
Снимка: freedigitalphotos.net

Всяка двойка от време на време има търкания помежду си. Но понякога хармонията се разваля и ако все още не знаеш как да се държиш с партньора си, хармонията много трудно ще се възстанови. Ето няколко полезни съвета как да внесеш спокойствие във връзката си.

 

Просто бъди себе си. Не се преструвай или опитвай да играеш игрички (поне не прекалено). Така няма да стигнете далеч в отношенията си. За да запазиш любовта/привличането, бъди естествена и искрена.

 

Не прави сравнения между бившия и настоящия. Нито с бившия, нито с гаджетата на приятелките си, нито с героите от сериалите. Времето е различно, хората са различни, всеки има свои идеали и желания. Не бива и да упрекваш  партньора си, че не те печели достатъчно. Всеки е различен и изразява любовта си по различен начин, ако я има, разбира се. По държанието му ще усетиш чувствата и намеренията му.

 

Наблюдавай го. Това не означава да го следиш. Просто го гледай и си прави заключения сама за себе си. Наблюдавай как се държи насаме с теб и когато сте с други хора, как се грижи за теб, как общува с приятелите си, като каква те представя на останалите, колко често и къде иска да излизате.

 

 

Съобразявай се с интересите му. Разбери от какво се нуждае най-много и му го дай. От повече свобода, секс, емоционален комфорт, галене на егото, развлечения?  Мъжете ценят жените, които ги разбират, харесва им те да се грижат за тях и да не ги задушават. Така един мъж ще те оцени много повече, отколкото да му мрънкаш постоянно и да му натякваш разни негови постъпки. По този начин той ще осъзнае колко по-различна си и как наистина се интересуваш от него, а не си поредната разглезена и плачеща за внимание жена. В такъв случай ще има много по-голямо спокойствие в отношенията ви и той ще те уважава повече.

 

Недей да мълчиш по време на криза. Инатът не води доникъде. Когато има някакъв проблем или недоразумение, трябва да се говори. Най-неподходящото, което можеш да направиш е да се дистанцираш, да чакаш другия да започне или да очакваш проблемът да се разреши от само себе си. Нищо не убива взаимоотношенията така, както мълчаливото равнодушие. Много е трудно, когато опитите са само от едната страна, тъй като всичко трябва да е взаимно. Но ти опитай да изясниш ситуацията, поне за себе си, като говориш и не си правиш изводи без да си чула отсрещното мнение по въпроса.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...