.

Няколко фази, през които трябва да минете, за да останете заедно трайно

Няколко фази, през които трябва да минете, за да останете заедно трайно
Снимка: freedigitalphotos.net

Почти всяка любовна връзка, независимо каква, трябва да премине през три фази, за да се провери дали тя наистина си струва. Някои не издържат до последната, но като цяло всички се стремят да бъдат заедно завинаги. Ще те запознаем с фазите на любовта.

 

Първа фаза. Привличането. Когато се влюбиш, ставаш изключително толерантен/а и добър/а, че виждаш предимно положителните качества на човека до себе си, а различията помежду ви дори засилват привличането. Когато човек е влюбен е щастлив, а щастливите хора са добри и лишени от злоба. Всичко е прекрасно, докато и двамата не се почувствате достатъчно близки и сигурни във връзката си.

 

 

Втора фаза. Сблъсъкът. Всъщност именно близостта и сигурността са големите изпитания за любовта. Когато се почувстваш комфортно във връзката, ставаш по-мързелив/а, забравяш дори да се грижиш за любовта си. В същото време близостта и чувството за безопасност предразполагат да покажеш и своята тъмна страна. Всеки има такава. Тогава започва сблъсъкът между съзнателните и подсъзнателните убеждения, както и между ценностните системи. Именно това е преходната точка – ако успееш да я преминеш, връзката е почти сигурно, че ще просъществува доста дълго време. Най-важното, което трябва да си проличи през този етап е, че въпреки сигурността, ти не спираш да показваш на половинката си колко я обичаш, че тръпката още я има и дори ревността, а това е доста голяма индикация за любовта.

 

Трета фаза. Израстване. Тези, които успеят да стигнат до този етап, знаят истинския смисъл на любовта. Това са хората, които въпреки многото прекарано време заедно се обичат дори повече, отколкото в началото. Тези двойки са преминали осъзнато и смело през кризите на връзката, научили са уроците си, разширили са гледната си точка за живота и са се преоткрили. Оказва се, че тайната на щастливата любов е синхронното личностно и духовно развитие на мъжа и жената във връзката, които взаимно си помагат да растат. Както вече споменахме ревността е най-сигурния знак, че двама души се искат. Хората, които наистина са един за друг никога не спират да се ревнуват. Те се искат само за себе си и се държат като влюбени в първа фаза.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...