.

Как да избегнеш скандалите с любимия [част първа]

Как да избегнеш скандалите с любимия [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Ако вече живееш под един покрив с гаджето си, несъмнено вече сте минали на друго ниво. Това означава, че в живота ви освен любовта, започват да съществуват и разни битовизми, които доста често се превръщат в повод за леко сътресение в отношенията. Тогава си проличава и дали двамата можете да се търпите. Ето няколко начина и съвета да избегнеш скандалите с любимия.

 

Не обръщай внимание на дребните неща. Има някои дребни навици, които те дразнят в приятеля ти? Понякога те наистина могат да бъдат неприятни и дразнещи и често стават повод за мърморене и заядливи коментари, но се замисли, че най-вероятно ти също притежаваш някакви навици, които дразнят половинката ти. Научи се да не обръщаш чак такова внимание на това, ще свикнеш. Плюс това най-важното е, че се обичате и сте заедно. Ако наистина имате толкова силна връзка, няма да отдаваш толкова голямо значение на тези битовизми. По-добре е да забелязваш положителните страни на гаджето си (и да ги казваш на глас). По този начин ще вдигнеш егото му и той ще бъде много щастлив, че оценяваш хубавите му качества. И разбира се, след това ще ти се отблагодари подобаващо. Направете си живота взаимно лек и приятен. Все пак никой не ви е карал да се събирате под един покрив и това е изцяло ваше желание.

 

 

Изяснете финансовите си взаимоотношения. Това често е една от главните причини за скандали в една двойка, особено за всекидневните разходи. Все пак всичко зависи от хората, но ако предварително се разберете и установите правилата, ще бъде много по-лесно. Трябва и двамата да бъдете дипломатични и да давате взаимно. Няма значение кой е купил хляб, например, просто трябва и двете страни да се интересуват. Най-важното е да не се обвинявате, а да си помагате винаги – когато единия няма, да крепи другия.

 

Не се ядосвай на хъркането му. Разбира се, че е неприятно да слушаш през нощта хъркане, особено ако не си свикнала с това, но не се карай на половинката си за това. Все пак не го прави нарочно. Събуди го леко и нежно, кажи му, че хърка и го помоли да смени позата, в която е легнал.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...