.

Секс съвети от родители

Още подобни новини
Секс съвети от родители
Снимка: iStock

В днешно време сякаш повечето родители не са си особено близки със своите деца. Тийнейджърите предпочитат да споделят на своите приятели и да търсят информация по въпроси, които ги вълнуват, в интернет, отколкото да седнат и да говорят открито с майка си и баща си.

 

Истината е, че родителите дават едни от най-добрите съвети.

 

Известно списание направи допитване сред майки на тема „Какъв съвет бихте дали на момиче, преди да прави секс за пръв път? Съвет, който не сте получили на нейната възраст, но бихте се радвали, ако ви го бяха дали.“

 

Понякога сексът може да бъде просто секс – много е важно да не бърка сексът с любовта. Да правиш секс с едно момче и да ти е готино, не означава, че си влюбена в него и трябва да имате връзка. В днешно време сякаш навсякъде учат жените, че не бива да правят секс без любов. Това обаче не е вярно. Една жена може напълно спокойно да прави секс с мъже, с които не иска да бъде. Това, разбира се, не означава да правиш безразборен секс и да си лягаш с всеки втори, но не бива да се лишаваш от удоволствие понякога заради това наложено мнение.

 

 

Начертай си някакви граници – хубаво е да знаеш къде минават границите на твоята готовност. Когато правиш секс с някого, трябва и на двамата да ви е кеф. Тоест не бива да позволяваш на партньора си да прави неща, които не ти харесват и/или те нараняват. Също така не бива да се извиняваш на гаджето си за своите сексуални предпочитания – не бива да се притесняваш, че не искаш да правиш орален или анален секс или че не ти допада идеята да бъдеш вързана за леглото. Прави само това, което сметнеш, че е ОК за теб и ти харесва.

 

Изпитвай удоволствие от секса – хубаво е по време на секс да се отпуснеш напълно и да не мислиш за нищо. Не се притеснявай за тялото си и излишните килограми, които имаш. В този момент гаджето ти със сигурност не забелязва тези неща. Ти изглеждаш прекрасно, млада си и от лъха свежест, така че няма за какво да се притесняваш. Наистина!

 

Винаги използвай презервативи – както знаеш те предпазват както от нежелана бременност, така и от болести, предавани по полов път. Колкото и да те увещава гаджето да опитате без, не се съгласявай, защото това може да ти донесе куп проблеми. Ако не иска да правите секс с презерватив, по-добре си намери ново, по-съвестно гадже.

 

Казвай „не“ - не бива да се притесняваш да отказваш понякога на гаджето си, било то секс или поза, която не ти харесва.

 

Не забравяй, че първият път е много ценен – ценен е от гледна точка на това, че е единствен по рода си. Затова е много важно с кое момче ще загубиш девствеността си. Не си лягай с някого само за да наваксаш и да настигнеш приятелките си, които вече са правили секс. Изчакай, докато се появи момче, което наистина харесваш/обичаш и което ще помниш с усмивка цял живот, ако се разделите.

 

Самозадоволявай се редовно – момчетата го правят често и не се притесняват от това, докато девойките смятат, че не е редно. Напротив, няма нищо лошо в това, защото по време на мастурбация опознаваш тялото си, разбираш кои са ерогенните ти зони и какво ти доставя удоволствие. А тези факти със сигурност ще ти бъдат адски полезни по време на секс.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...