.

Най-подаряваните цветя за Св. Валентин и тяхното значение

Най-подаряваните цветя за Св. Валентин и тяхното значение
Снимка: iStock

Момчета, когато купувате цвете за някое момиче, дори да не е за Св. Валентин, вие най-вероятно го избирате според своя или нейния вкус. Всяко цвете обаче си има своето значение. Виж кои са най-известните цветя за Св. Валентин и техните значения:

 

Гербери – повечето хора свързват тези цветя с учителските букети, защото повечето са направени с гербери. Тези цветя всъщност символизират красотата, чистотата, благодарността и невинността. Има ги в най-различни цветове, затова може да избереш този, който е любим на приятелката ти.

 

 

Орхидеи – те са подходящи цветя за момичета – бунтари, за девойки, които не обичат да спазват правилата. Орхидеите символизират морална сила, любов и отдаденост.

 

Рози – това определено е класика в жанра. За Св. Валентин най-популярни са червените рози, които символизират красота, любов и романтика. Оранжевата роза се свързва с желанието и ентусиазма, бялата с чистотата, младостта и непорочността, жълтата с радостта и приятелството, а розовата с въхищението, благодарността и щастието.

 

Лалета – това е любивото пролетно цвете на много момичета. Лалетата символизират чувственост, топлина и нежност. Намират се в цветарските магазини през цялата година.

 

Карамфили – тези цветя имат лош имидж, защото се използват за погребения. Това не означава, че приятелката ти няма да им се зарадва, ако ги харесва. Ако обаче не знаеш дали си пада по тези цветя, по-добре не рискувай и заложи на нещо друго.

 

Астромерии – известни са още като Перуанска лилия и символизират приятелство, вярност и отдаденост. Те имат способността да остават свежи дълго време.

 

Ириси – те символизират надежда, царственост и вярност. В цветарските магазини обикновено има лилави ириси с малко жълто и бяло по тях. Използват се често като цветен акцент в различните букети.

 

Слънчогледи – трудно ще откриеш слънчогледи през зимата, но не е невъзможно. Момичетата ги харесват, защото носят усещане за щастие и лято.

 

Гардении – тези цветя символизират чистота и радост. Малко са скъпи и ако нямаш достатъчно пари, но искаш да купиш такова цвете на приятелката си, може да й подариш гардения в саксия.

 

Бели лилиуми – те са идеалният избор за момичета, които обичат ароматни букети. Лилиумите символизират красота, стил, класа и перфекционизъм.Те са достатъчно големи, така че не е нужно да се съчетават с други цветя, за да стане букетът голям и хубав.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...