.

Момчетата и момичетата обичат по различен начин. Защо?

Момчетата и момичетата обичат по различен начин. Защо?
Снимка: iStock

Казват, че мъжете и жените са от различни планети – жените са от Венера, а мъжете от Марс. С течение на времето ще се убедиш, че това е вярно и ще виждаш все повече и повече разлики между половете. Факт е, че мъжете и жените обичат по различен начин и често говорят на различни езици, което може да доведе до спорове и скандали.

 

Замислял ли си се защо любовта, това красиво чувство, тази сърдечност, страст, симпатия и чувственост, се интерпретират по различен начин от мъжете и жените?

 

Според експертите представителите на силния пол имат по-ограничена система за избор на своята половинка. Повечето мъже подсъзнателно се питат дали тя е достатъчно привлекателна, дали е мила, дали е умна и т.н. Те не се опитват да разберат дали тяхната връзка ще успее да просъществува, а по-скоро ги интересува дали дали се харесват на жената. Затова често мъжете, колкото и странно да звучи, се влюбват силно още в началото. Въпреки че жените се водят за по-чувствени, отдадени и влюбчиви, редица проучвания показват, че 65% от мъжете казват „обичам те” на приятелката си няколко седмици след началото на тяхната връзка, докато този процент при дамите е 45.

 

 

Съвсем нормално е двойките да се карат от време на време. И докато мъжете обичат да водят спорове със своите приятели, те избятват скандалите у дома. Във връзките обикновено те са тези, които правят всичко възможно, за да предотвратят конфликтите. В 90% от случаите жените подпалват искрите на скандала и участват ужесточено в него. Причината за това е, че за мъжете любовната връзка е много по-важна, отколкото за жените, защото тя представлява опора, основа, върху която се градят професионалните успехи.

 

И мъжете, и жените изневеряват. Просто го правят по различни начини. Докато при представителите на силния пол изневярата са свежда до секса, то при жените става въпрос за близостта с партньора. Но и представителите на двата пола търсят едно и също, а именно – емоционална близост, каквато липсва в тяхната връзка. Другата разлика между мъжете и жените е, че господата биха изневерили, за да повишат самочувствието си, докато дамите нямат нужда от такова нещо, за да се чувстват добре в кожата си.

 

Както вече споменахме, мъжете и жените обичат по различен начин. Когато се стигне до раздяла обаче, дамите са тези, които се справят по-добре с нея. Затова и те са тези, които по-често искат да се разделят с партньора си. След раздялата обаче мъжете са тези, които стават по-бързо готови да се обвържат отново.

 

Често жените са наричани бъбривки и мъжете се оплакват, че приятелката им не спира и не спира да говори. Всъщност броят на изговорените думи при двата пола е почти еднакъв. Разликата е в съдържанието. Докато мъжете предлагат конкретна информация, жените си падат по излишните детайли и обичат да говорят за чувствата си.

 

Твърди се, че мъжете обичат свободата и се плашат от сериозните взаимоотношения. Истината е, че в днешно време именно дамите са тези, които търсят все повече независимост. Поради тази причина има много жени, които се обвързват с мъж, който си има сериозна приятелка или живее в друг град/държава.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...