.

Съвети как да спреш да го ревнуваш

Съвети как да спреш да го ревнуваш
Снимка: iStock

От известно време ходиш с едно много готино момче и въпреки че той никога не ти е давал повод за ревност, ти го ревнуваш постоянно, особено когато получава внимание от други момичета.

 

По принцип малките дози ревност ласкаят мъжа и го карат да се чувства специален и обичан.

 

Ревността представлява страх да не изгубиш човека, когото обичаш, да не престане той да те обича и да не те намира за най-красивото момиче на света. Всъщност ревността е плод на неувереност и ниско самочувствие.

 

Как да преодолееш ревността?

 

Като за начало трябва да преодолееш страха и неувереността и ревността ще остане в миналото. В противен случай рискуваш тя да разруши връзката ти заради постоянните съмнения, обвинения, скандали, дебнене, истерии, контрол, ултиматуми и сцени у дома и пред хората. Тези неща отблъскват мъжа, който обича и вижда само теб, но с поведението си го караш да се заглежда и да си търси нова партньорка, която няма да го поставя в ролята на „шпиониран“.

 

 

Много е важно да се научиш да му имаш доверие. Не бива да се съмняваш и да го проверяваш, ако не ти е дал поводи. Дори предишното ти гадже да те е лъгало и да ти е изневерило, не бива сегашното ти да плаща неговите грешки. Имай му 100% доверие до момента, в който те излъже (ако изобщо се появи такъв момент!), след това имаш пълното право да се съмняваш и да не му вярваш.

 

Когато забележиш, че някое момиче си пада по твоето гадже, не се ядосвай. Научи се да приемаш интереса от страна на други момиче като комплимент да това с какво момче си, а не като заплаха.

 

Хубаво е да се научите да говорите за връзката си, да си споделяте и да прекарвате достатъчно време заедно.

 

Всеки човек си има своите комплекси, но за да не изгубиш човека, когото обичаш, трябва да ги преодолееш. Как да стане това? Започни да си обръщаш внимание – отиди на фризьор/козметик/маникюрист, отиди с приятелки по магазините и си купи нови, готини дрешки, отиди на масаж и релаксирай, облечи си нещо секси, когато се видите следващия път и т.н. Трябва да изглеждаш и да се държиш по начин, по който ясно да му покажеш, че той е направил добър избор, като те е избрал за гадже.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...