.

Любопитни неща за презервативите

Любопитни неща за презервативите
Снимка: freedigitalphotos.net

Методите за контрацепция днес са много, но най-често използвания са именно презервативите. Ето няколко любопитни неща за тях.

 

Презервативите представляват най-сигурния метод на контрацепция, единственият, който предпазва както от нежелана бременност, така и от полово преносими инфекции (ППИ).

 

Презервативите имат лек ефект на осъществяване на спиране на кръвта върху външната вена на пениса. Това може да бъде от полза за мъже, които имат проблеми със задържане не ерекцията (което се среща при някои сериозни оперативни намеси в коремната област). Когато избираш презерватив, чети много добре какъв вид точно вземаш, защото има такива с най-различни функции. Възможно е да попаднеш и на такъв, който прекъсва ерекцията, а това няма да бъде особено приятно.

 

 

Не носи презервативи в портфейла си дълго, даже е желателно въобще да не ги съхраняваш там. Все пак ако се случи да ги носиш там, Подменя ги през определен период. Триенето при отваряне и затваряне на портфейла, както и при ходене (ако носиш портфейла си в джоба), може да доведе до образуването на малки дупчици в презерватива. Така или иначе, по-добре е да използваш презерватив, който дълго време е бил в портфейла ти, отколкото да не използваш никакъв. В такива крайни случаи е хубаво да имаш някакъв в портфейла си.

 

Биологичните тестове за качеството на презервативите в САЩ се правят върху зайци, докато в Германия за целта се привличат доброволци.

 

Преди повече от 3000 години някои хора са използвали рибен мехур, за да се предпазят от рисковете, свързани със сексуалното удоволствие.

 

Най-вероятно знаеш, че вече се предлагат и дамски кондоми, т.нар. фемидоми. Фемидомът е контрацептивно средство от същия тип като традиционния презерватив с изключение на факта, че той се поставя вътре във вагината, като вътрешното кръгче се поставя върху цервикса (шийката на матката), а външното – върху вулвата. Това пречи на кондома да попадне във вагината, като по този начин не позволява на спермата да влезе в контакт с тази област. Този контрацептивен метод не е особено препоръчителен, тъй като поставянето му е малко рисковано. Така че най-добре използвай презерватив.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...