.

Съвети по време на секс

Съвети по време на секс
Снимка: freedigitalphotos.net

Сексът е едно от най-големите удоволствия на света. Той обаче крие много опасности от инфекции, ако не знаеш какво как да правиш. Ето няколко съвета какви навици да си изградиш по време на секс, за да остане накрая само удоволствието от преживяването.

 

Първо бъди сигурна, че си достатъчно възбудена. Ако не си достатъчно мокра (по естествен начин или благодарение на някой воднобазиран лубрикант), когато пенисът прониква в теб, може да предизвика малки наранявания по вагиналните стени, които пък да предразположат навлизането на бактерии и вируси. И един любопитен факт относно женската възбуда – клиторът ти става три пъти по-голям, когато се възбудиш и се втвърдява, точно като пениса.

 

Пишкай преди секс. Пълният пикочен мехур по време на секс може да увеличи рисковете от уринарна инфекция. Пишкането в рамките на час по-късно също е задължително, защото отмива случайно попаднали бактерии.

 

 

Имай план „Б”. Ако презервативът се скъса (на почти всички двойки поне веднъж това им се случва) или си забравила за предпазно средство (това е почти невъзможно, но нека допуснем, че стане), винаги трябва да знаеш как да реагираш в такава ситуация. Може просто винаги да си носиш в чантата спешна контрацепция и това ще те държи винаги спокойна. Имай винаги под ръка едно хапче. Колкото по-рано го вземеш, толкова е по-голяма вероятността всичко да мине без усложнения – забременяване. След това животът ти доста би се усложнил и най-вероятно ще искаш да се стигне до аборт. А абортът освен физическо е и сериозно психическо напрежение, затова наистина по-добре план „Б” винаги да бъде в готовност да бъде използван.

 

В случай, че имаш бяло течение. Много пъти на жените им се появява бяло течение, въпреки че нямат наличие на инфекция. Трябва да знаеш, че белите следи са нещо естествено и са резултат от случващото се в органа. Количествата отделян секрет са различни при всяка жена и можеш да се тревожиш само ако консистенцията, миризмата, цветът или обилността са променени. Причината за обилно отделяне на секрет може да бъде алергична реакция към синтетично бельо, някои тампони, интимен гел и т.н. Някои момичета пък прекаляват с къпането там долу и това променя бактериалната среда, което не е хубаво. Трябва да знаеш също, че количеството на секрета се изменя с фазите на цикъла и е по-обилно при овулация.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...