.

Как да започнеш отначало [част втора]

Как да започнеш отначало [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Раздялата в повечето случаи е болезнена, особено когато не е по взаимно желание. И да е, пак е някакъв шок, тъй като си свикнал да прикарваш време с дадения човек. Не е лесно да се отърсиш от прекъсването на взаимоотношения, когато са били дълги и силни. Ето няколко съвета как да започнеш на чисто, отървавайки се от старите мисли и чувства.

 

Започни живота си отново. Не се затваряй в себе си. Новото начало изисква време, за да си върнеш спокойствието и вътрешната хармония. Смяната на обстановката и срещите с нови хора ще запълнят ежедневието ти и така ще ти остава по-малко време да мислиш за празнотата в себе си. Когато се сблъскаш със самотата, нормално е да се почувстваш слаба и изгубена. Обзема те желание да се затвориш в себе си, да преживяваш отново и отново случилото се. Недей. Следвай по-горните ни съвети.

 

 

Вникни и в себе си. Човек трябва да се поучи от миналото и да бъде по-внимателен, когато започва нова връзка. Трябва да си изясниш сама за себе си какви всъщност са били причините за предишното ти неудовлетворение. Дали той те е поставял на второ място и е гледал първо себе си, или пък просто не е бил влюбен. Не бива да вървиш от една връзка към друга, без да си отговориш на въпроса каква е твоята част от вината за провала на предишната. Недей да живееш с чувството, че ти си жертвата и не носи никаква отговорност за раздялата. Просто анализирай нещата както са.

 

Откажи се от нова връзка само за да забравиш предната. Не започвай връзка, при която нямаш намерение да изградиш отношения, при които и двамата да се разгърнете като личности или пък не чувствата не са взаимни. Много жени приемат мъже, които ги харесват само за да не бъдат сами, вярвайки, че той ще излекува раните. Не позволявай да те води желанието да удовлетвориш личните си потребности. Първо се изчисти напълно от предишни емоции, преди да започнеш нови.

 

Не се хвърляй на врата на първия срещнат. За някои момичета сблъсъкът със самотата е много страшен и бързат да намерят веднага заместник на предишния, който да запълни празнината. Затова се хвърлят на първият, предложил им рамо, на което да поплачат. Други пък започват кратки авантюри, незначещи нищо и се отдават на „живот”. Последното не е толкова лошо, но в граници и само ако наистина го чувстваш така. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...