.

Нещата, които НЕ показват, че гаджето те обича (а си мислиш обратното)

Нещата, които НЕ показват, че гаджето те обича (а си мислиш обратното)
Снимка: iStock

От известно време си имаш гадже, но той все още не ти е казал заветното „Обичам те“. И поради тази причина ти постоянно се вглеждаш в нещата, които казва и прави за теб, за да разбереш до колко сериозни са намеренията му.

 

Виж кои са нещата, които ти си мислиш, че показват неговите чувства към теб, но всъщност се самозалъгваш:

 

Ревност – има хора, които си мислят, че наличието на ревност показва наличие на любов. Ревнивците всъщност не обичат истински човека до себе си. Те обичат чувството за власт, което им дава ревността, обичат да привличат вниманието и да карат половинката си да им се подчинява. Това обаче не е любов. В никакъв случай не бъди с човек, който те ревнува от всичко и всеки, защото това може да доведе до скандали и насилие.

 

Секс – сексът може да ви се получава, но това не означава, че има истински чувства между вас. Понякога сексът си е просто секс. Има мъже, които нямат нищо против да поддържат интимни отношения, без да изпитват чувства към жената до себе си. Това, че сексът с гаджето ти е на ниво, не означава, че той те обича.

 

Подаръци – това, че гаджето ти ти прави подаръци от време на време не означава, че изпитва сериозни чувства към теб. Може просто да обича да парадира с финансовите си възможности и/или да иска да те направи зависима.

 

Флирт с други – ако гаджето ти флиртува с някой друг пред очите ти, това ясно показва, че го е страх да не те загуби и иска да провокира ревност у теб и да те накара да се привържеш по-силно към него. Това, че го е страх да не те загуби обаче не означава, че те обича. Всъщност флиртът в твое присъствие е проява на комплекси и желание да те унижи.

 

Насилие и контрол – има жени, които толкова много обичат мъжа до себе си, че са склонни да твърдят, че щом той ги бие, значи ги обича. Да, ама не! За съжаление, насилниците не показват истинския си характер в началото на връзката. В началото контролът е маскиран като грижа и любов. Гаджето ти иска винаги да знае къде си, с кого си и какво правиш. Дори си записва номерата на най-близките ти, ако случайно нещо ти се случи. Това е само началото. След време ще звъни на майка ти, ако не му вдигнеш телефона и ще преглежда историята на лаптопа ти, когато ти идва на гости. Рано или късно ще започне да контролира целия ти живот. И лека-полека този контрол ще се превърне в унижение. И е въпрос на време да се стигне до сериозни скандали и побоища. Когато дойде този момент обаче ти ще си толкова морално сломена, че няма да имаш нито сили, нито желание да го напуснеш веднага. Това ще се случи чак тогава, когато се уплашиш, че при следващият побой може и да не оживееш.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...