.

Секс митовете, на които трябва да спреш да вярваш

Секс митовете, на които трябва да спреш да вярваш
Снимка: iStock

Има митове, свързани със секса, които все още не са развенчани и хората им вярват. Със сигурност си чувал повечето от тях – мъжете мислят постоянно за секс, сексът може да замени тренировките във фитнес залата и т.н.

 

Кои са секс митовете, на които трябва да спреш да вярваш:

 

Жените винаги получават оргазъм след хубав секс - няма значение дали сексът е бил хубав или не, напълно възможно е една жена да има проблем с получаването на оргазъм и това да й се случва рядко. Според статистиката 30% от представителките на нежния пол достигат до оргазъм всеки път, когато правят секс. Останалите дами имат нужда от допълнителна стимулация, за да им се случи това. Имай предвид, че ако превърнеш оргазма във фикс идея, шансът да го получаваш често намалява.

 

 

Сексът става по-малко хубав с течение на времето – повечето хора си мислят, че с напредване на възрастта качеството на секса се влошава. Истината е обаче, че повечето мъже и жени изпитват по-голямо удоволствие от сексуалния акт именно с напредване на възрастта. Причината за това, че хората имат сериозна връзка или са женени и обръщат по-голямо внимание на креативността, чувствеността и емоциите.

 

Когато човек е във връзка, прави секс постоянно – обикновено в началото на една връзка двойката прави много повече секс, отколкото няколко месеца по-късно. Напълно нормално е в началото да се прави секс няколко пъти седмично, всеки ден и дори по няколко пъти дневно, а след време бройката на сексуалните контакти да намалее. Сексолозите са на мнение, че всяка двойка сама трябва да определи за себе си колко често да прави секс.

 

Само мъжете сънуват мокри сънища – факт е, че броят на господата, които получават оргазъм по време на сън, е по-голям, но има и жени, които имат мокри сънища и успяват да „свършат” по време на тях.

 

Тантричния секс води до много дълъг оргазъм – за съжаление, оргазмът при хората продължава едва няколко секунди, без значение дали сексът е обикновено или тантричен.

 

Мъжете мислят за секс на всеки 7 секунди – ако това е вярно, те щяха ли да имат възможност да правят нещо друго – да учат, да гледат ТВ, да водят важни разговори и прочие? Не, нали? :) Учените са установили, че мъжете мислят за секс средно около 18 пъти на ден, а жените около 10.

 

Сексът има по-голям ефект от тренировките във фитнес залата – факт е, че по време на секс се горят калории, но те определено не са толкова много, колкото по време на една фитнес тренировка. Половин час активен секс гори между 90 и 100 калории, а за същото време във фитнеса ще изгориш много повече.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...