.

Кофти неща, които правиш в една връзка

Кофти неща, които правиш в една връзка
Снимка: Pixabay

Не знам дали защото така сме „възпитани“ или поколението е такова, или просто имаме сериозни дефицити, но имам ужасно лошия навик да намираме прекалено много проблеми, когато опре до връзката, в която се намираме в момента. „Идентифицирайки“ този „проблем“ започваме да му търсим решение. Като под „търсим“ имам предвид започваме да изискваме човекът от среща да спре да прави това и онова. А именно:

 

„Не си пиши повече с нея“. Разбира се, че ти си най-важното нещо в живота му и разбира се, че за да го докаже, той трябва да спре да си пише с някаква негова приятелка, с която просто му е приятно да си комуникира. Естествено е, че ако ти откаже, то той не те обича вече, а обича нея. Ами не. Имай мярка. И малко повече вяра в себе си, в него и в това, което имате. Това, че приятелят ти общува с други представители на женския пол не означава, че само чака да му обърнеш гръб, за да забие някоя от тях. Означава, че човекът има нужда от въздух и да спреш да му дишаш във врата всеки път, когато го доближи момиче. Момци, това важи и за вас. Ревността е секси до един момент.

 

 

Непрестанно го критикуваш. Няма нищо по-ужасно от гадже, което всъщност не ти е гадже, а втора майка. Дай му да диша. Не може непрекъснато да критикуваш облеклото му или това, че не спазва диети като теб или факта, че не ходи на фитнес, или не тича в парка. Като толкова ти допадат тези идеи, ходи да бягаш ти. Не е редно да караш човека до теб да изпълнява неща, които само ти искаш, обаче удобно не са за твоя сметка.

 

Не искаш да се вижда с приятелите си. Не просто, че не искаш, а когато се почувстваш достатъчно комфортно с него, започваш да го изискваш. По една или друга причина не ги харесваш, което си е в рамките на нормалното. Много вероятно и те изобщо не могат да те дишат, случва се и това не е необичайно. Необичайно е когато го накараш да спре да излиза с тях. Стигне ли се до момента, в който изричаш подобно лошо, лошо нещо, значи вече си се почувствала прекалено уверена и сигурна в начина, по който приятелят ти те възприема. Нарича се манипулиране и много хора смятат, че е свръх яко да притежаваш подобна способност, докато за простото око си просто една кифла, която има власт над чувствата на приятеля си. Доста гадно.

 

Непрекъснато му се цупиш. Всички обичаме да се цупим от време на време само заради вниманието, което ще получим след това или получаваме по време на цялото сърдене. Действително, понякога е доста забавно да изкарваш гаджето си от нерви и понякога го правим само за спорта. Но когато му се сърдиш за всяко нещо, по няколко пъти на ден, тогава вече ставаш досадна. Не е направил това, не ти е пуснал филма, който искаш, не те е взел от вас и е трябвало да ходиш пеша – о Боже мой! – и всякакви такива подобни. Напълно разбираемо е човек да се чувства малко пренебрегнат, когато счита, че не получава вниманието или отношението, които смята, че заслужава. Но в такива моменти по-мъдрия вариант е да задържиш обидата в себе си. Защото това не е реална обида. Човекът учтиво е решил да угоди на себе си за изненада на всички и най-вече твоя. Ако той ти се цупеше непрекъснато щеше да се оплакваш от тях до вас, от вас до къщата на приятелката, от къщата на приятелка до клуба. Така че, спокойно. Полезно е не винаги да получаваме това, което искаме, така живота ни удря по-осезаемо.

 

Има още много неща, които всяка една от нас в един или друг момент практикуваме. Но, дами, повярвайте ми, когато вече няма кой да ви дразни, ще ви бъде много по-гадно. Така че отпуснете юздите. Оставете човека си да диша и да не се стресира с всяка стъпка, която прави. Защото просто скоро ще му писне и вече никой няма да прави стъпки за вас.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...