.

Когато връзката ви не върви

Когато връзката ви не върви
Снимка: Pixabay

Не е трудно да разбереш, че нещо във връзката ти не е както трябва. Карате се постоянно или изобщо не си говорите, усещаш, че той се отдалечава от теб, или самата ти се отдръпваш от него. Което и да е има конкретна причина и ти знаеш каква е. Но не можеш да го оставиш.

 

Защо? Емоционални същества са жените и по тази причина имаме навика да романтизираме, премисляме и драматизираме. Виждаш лошите неща във връзката си, но предпочиташ да мислиш за хубавите. Част от теб знае, че може би ще ти е по-добре ако вече не сте заедно, но продължаваш да се сещаш за всички онези пъти, в които е направил нещо мило.

 

 

Надяваш се нещата да се променят. Смела надежда, заради която можеш да се наместиш удобно за още много гадни моменти. Няма нищо лошо да стискаш палци нещата да се оправят, но колко дълго можеш да го правиш?

 

Когато нещата все пак не вървят към подобрение е време да поговориш с приятеля си. Много момичета избягват подобни разговори, защото има шанс да чуят нещо, което няма да им се понрави. Не искат края да идва. Нормално е да не искаш нещата да приключват, но ако искаш да не се побъркаш във вечната си връзка говори. Обсъдете го. Може да има разумна причина зад държанието му. Можеш дори да разбереш дали има причина зад твоето държание.

 

Ако разговорът не помогне, защото приятелят ти не смята, че прави нещо нередно и не смята, че има проблем пробвай пак след някакво време. Постоянството ти може би ще му покаже, че наистина виждаш сериозен недостатък във взаимоотношенията ви.

 

Мълчи, ако не може да разбере думите ти. Буквално, просто спри да му говориш. Нещо повече, започни да го игнорираш. Ако не може да чуе как се чувстваш нека го види. Не винаги действа, може даже да има обратен ефект, но ако се получи ще бъдеш доволна. Ако не се получи ще знаеш, че си дала всичко от себе си и си опитала.

 

Зарежи го. По-лесно е да се каже, отколкото да се направи, това ми е ясно. Но ако нещата между вас наистина вървят здраво надолу и всичките ти опити да се оправите не действат какъв е смисълът да оставаш с него?

 

Това, че го обичаш няма да се промени от днес за утре. В някакви моменти даже ще си мислиш, че е много добре да е с теб и да се чувстваш зле, отколкото да си сама и да се чувстваш самотна. Но истината е, че не е . Не случайно хората са казали „по-добре сам, отколкото в лоша компания“.

 

Колкото повече търпиш, толкова повече ще има какво да търпиш. Мъжете бързо свикват с момиче, което е търпеливо. Знаят, че това момиче няма да направи сериозен скандал скоро, знаят също така, че това момиче няма да ги напусне и имат някой сигурен до себе си. Не бъди сигурната, удобната, тази, която е винаги там, на разположение. Ако приятелят ти се държи по начин, който не е приемлив за теб независимо колко го обичаш той няма да се промени.

 

Ако не можеш да го приемеш такъв, какъвто е, просто си тръгни. Пробвала си всичко и нищо не се променя. Изборите ти се свеждат до две малки и неприятни опции: или приемаш човекът такъв, с всичките му недостатъци и всичките ужасни начини, по които те кара да се чувстваш, или не го приемаш никак и го напускаш. Ако питаш мен, вторият вариант е за предпочитане. Това, че си тръгваш не значи, че не го обичаш вече. Значи просто, че ти е дошло до гуша и отказва да го търпиш. Преценяваш сама за себе си с кой етикет ще ти е по-комфортно.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...