.

Не се карай с най-добрата си приятелка за гаджето ѝ

Не се карай с най-добрата си приятелка за гаджето ѝ
Снимка: Pixabay

Това дали одобряваш нейния избор в мъже е единствено и само твой проблем. Вие сте близки и ти я обичаш, но това не значи, че имаш право да й даваш тон в живота. Родителите често казва „ако не можеш да кажеш нещо мило, не казвай нищо“. В твоя случай важи същото.

 

Рискуваш да я загубиш ако не можеш да сдържиш негативите си относно приятеля й. Никой не обича да слуша критика. Особено когато тя идва от най-добрата ти приятелка и върви към момчето, с което си избрала да бъдеш. Ако не можеш да стърпиш мнението си може повече да не чуеш нейно мнение. Ще спре да те търси.

 

 

Можеш да си навлечеш много неприятности ако самия той разбере. Не че ще дойде да ти потроши костите, но ако и двамата не се харесват ще направите живота на човекът, който ви свързва – а именно твоята най-добра приятелка – много сложен. Не й го причинявай. Рядко харесваме гаджетата на приятелите си, но това не означава, че трябва да им го натякваме всеки ден.

 

Поставени пред избор, момичетата често не избират най-добрите си приятелки. Ако посмееш да постъпиш толкова глупаво, че да я накараш да избира може да останеш много недоволна от решението й. Но е хубаво да се сетиш, че сама си я поставила пред избор и ако наистина вземеш, че го направиш трябва да знаеш трябва да бъдеш готова да не бъдеш човекът, когото ще посочи. И после сама ще си си виновна.

 

Ако искаш да останеш до нея трябва да приемеш избора й. Приятелите трябва да се приемат такива, каквито са. Не можеш да избираш кое те кефи и кое не и да я накараш да се промени. Нито е редно да я караш да избира мъжете, с които да бъде въз основа на твоето одобрение. Трябва да преглътнеш избора й, ако не искаш да преглъщаш сълзите й, когато скъса с теб.

 

Ако мнението ти наистина й повлияе тя ще бъде много нещастна. После ти ще бършеш сълзите й. Ако вземе, че скъса с гаджето си победата ти ще трае ужасно кратко. Самата тя ще започне да те обвинява в някакъв момент, а ако това не стане, само като я гледаш колко е нещастна ще е достатъчно, за да може самата ти да се почувстваш зле. И за себе си, и за нея.

 

Ще те обвинява. Припокривам горната точка. Когато хората правят избор под влияние на чуждото мнение после обвиняват човека дал, това мнение. Това не е много честно и хубаво, но е факт, който ако не си знаела до сега, вече знаеш. Пак заповядай.

 

Ще започне да страни от теб. Ако толкова не харесваш гаджето й, а тя неизбежно прекарва доста време с него просто ще спре да прекарва време с теб от неспособността й да ви събере на едно място. Ще се затруднява да отделя време по равно и на двама ви, а и знаейки, че ти не го харесваш няма да изгаря от желание да те види, очаквайки за пореден пъти да храниш гаджето  и връзката й. Помисли си внимателно дали си права.

 

Ще я загубиш. На нея не й трябва приятелка, която я подкрепя само когато е съгласна с нея. Или си до нея по всеки начин, или никак. Не си избираш кога да я подкрепиш, защото така ще я загубиш. Направила е избора си, но ти също си направил избора си. Избрала си да бъдеш нейна близка приятелка, в прочувствени моменти си й обяснила как ще си винаги до нея и вече знаете, че ще кръщаваш децата й. Не може да я предаваш като отказваш да я приемеш. Ако не можеш, тръгни си. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...