.

Когато май вече не си влюбена в гаджето си?

Когато май вече не си влюбена в гаджето си?
Снимка: Pixabay

Случва се. Има моменти, в които го чувстваш далечен и не си сигурна какво и как. В такива моменти хората нямат навика да се борят за любовта си. Когато стане трудно просто се отказват. Бори се, пробвай, виж защо се случва така.

 

Не прави нищо прибързано. В твоя полза е да изчакаш с всички заключения, които ще си направиш и решения, които ще вземеш. Много е важно да не избързваш. Самата ти знаеш, че понякога просто си в кофти настроение. Криво ти е, всичко те дразни и понякога е повече лош ден. Лоша седмица е. Но това са периоди. Те минават и после можеш да мислиш по-трезво. Ако се чувстваш по-малко влюбена последните три дена дай си още три. И после още толкова. Нищо няма да ти стане ако изчакаш да видиш накъде вървят чувствата ти.

 

 

Помисли. Ако не се усещаш толкова влюбена в него помисли над себе си, него, вас. Ако той е този, който се държи зле и поради тази причина ти се чувстваш пренебрегната, следователно по-малко обичана, следователно спираш и ти да обичаш разбери дали няма причина зад неговото поведение. Може той да е този с лошия ден. Може да има хиляди причини. Самата ти може да имаш нещо на главата, което да не смяташ, че влияе на емоциите ти, но всъщност да играе ключова роля. Просто помисли.

 

Дай си време. Мнението ти може да е резултат от ужасно много неща. Ако си притисната от него или други обстоятелства просто си дай време. Отиди някъде сама или му кажи, че ще си заета за следващите два дни. Така няма да те притеснява много и ще имаш физическото време и емоционалната свобода, ще бъдеш лишена от възможността да мислиш за други неща и ще можеш да съсредоточиш върху проблемът. Защото това да си мислиш, че вече не обичаш някой, когото до преди двадесет и четири часа си гледала така, все едно е най-невероятния човек е проблем. Време.

 

Взирай се по-внимателно в него, огледай ситуацията с него, без той да разбира. Може да те дразни. Как яде или как обяснява нещо, независимо дали това нещо ти е интересно или нямаш никакво отношение към него. Наблюдавай го. Опитай се да намериш източника на разлюбването си, ако речем, че проблемът идва от него. Все пак е добре да знаеш, че в подобна ситуация никога не е само единия. Всяка история си има две страни и заради това, което сте имали е хубаво да ги разгледаш и двете. Ако не виждаш сериозен проблем в него, ако начинът, по който яде и ти обяснява глупости не те тормози ужасяващо, ако всичко му е наред и не се държи зле с теб, ако очевидно той все още те обича…

 

В краен случай нямаш опция различна от раздялата. Не можеш да останеш дълго с човек, към когото вече нямаш чувства. Не би било честно спрямо него, а и спрямо теб. Може да се опиташ да се влюбиш пак, но колко смисъл има в това и колко пъти подобна идея се е увенчавала с успех. Много рядко. Ако чувствата ти са напуснали града и да се опитваш, и да не се човек не може да насилва емоциите си. Можеш да опиташ. Ако смяташ, че има шанс, ако искаш да дадеш всичко от себе си, ако не ти е тотално безразлично. Тогава пробвай. Добре е да пробваш, да се бориш, да се опиташ още един път. Но ако не се получава… Понякога нещата просто не се получават. Независимо колко искаме да не нараняваме никого. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...