.

Любопитни факти за мастурбацията

Любопитни факти за мастурбацията
Снимка: iStock

Поради някаква причина мастурбирането е тема табу за представителките на нежния пол. Те не говорят за него, а ако някой случайно го попита дали го практикуват, малцина признават. Истината е, че жените се самозадоволяват също като мъжете, може би не толкова често, но го правят.

 

Факт е, че мастурбирането подобрява сексуалния живот и създава положителни емоции. Няма нищо по-хубаво от това да познаваш добре тялото си и да може сама да се докараш до оргазъм, а не да чакаш помощта на някой мъж (въпреки че по втория начин е с една идея по-приятно, или с няколко, зависи от партньора).

 

Виж 5 неща, които най-вероятно не знаеш за мастурбацията:

 

И възрастните жени се самозадоволяват – сигурно си мислиш, че с напредване на възрастта желанието за секс намалява, но това не е така. Според редица проучвания 30% от представителките на нежния пол между 60 и 90-годишна възраст мастурбират от време на време. При тези над 70 мастурбират над половината от тези, които нямат партньор, а при омъжените дами процентът е около 12.

 

 

Мастурбирането невинаги е било тема табу – знаеш ли, че древните римляни са били доста отворени на тема сексуалност? През XVIII век обаче е издадена анонимна брошура, озаглавена „Онания“, която слага край на цялото забавление. В нея пише, че мастурбирането е „гнусен грях“ и „омърсяване“ и изобразява архаични изобретения, предпазващи от това „омърсяване“. На мастурбацията се приписват ужасни неща като болести и лудост. И въпреки че през 60-те години на миналия век настъпва сексуална революция, за много хора, особено за по-религиозните, мастурбацията все още е нещо неморално и неприемливо.

 

Хората, които водят редовен полов живот, се самозадоволяват по-често – сигурно ти звучи нелогично, но е факт. Най-вероятно причината за това е, че когато човек мастурбира става по-сексуално отворен и съответно му се прави повече секс. А и самозадоволяването води до опознаване на тялото и на това, което ти харесва, което ще ти бъде от полза по време на секс.

 

Има държави, които насърчават мастурбацията сред тийнейджърите – преди няколко години британското правителство се присъедини към други европейски държави и издаде нови брошури за сексуалното здраве сред тийнейджърите, в които ги насърчава да се самозадоволяват редовно. Идеята на здравните власти е, че по този начин младежите се предпазват от болести, предавани по полов път и нежелана бременност.

 

Дамите мастурбират повече, отколкото твърдят – според статистиката 80% от непълнолетните момчета и 59% от непълнолетните момичета са мастурбирали поне веднъж, преди да навършат 18. Иначе колко жени се самозадоволяват редовно не е ясно, защото във всяко проучване процентът е различен. Но определено не са никак малко!


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...