.

Видовете любов и възможна ли е любовта между приятели [част втора]

Видовете любов и възможна ли е любовта между приятели [част втора]
Снимка: Pixabay

Ето втора част по темата за видовете любов и приятелите, надявам се да припознаеш чувствата си някъде там - може би в първата част, може би тук.

 

Не забравяй, че както и да обичаш, когото и да обичаш, каквото и да се случва, винаги повтарящото се и оставащото, е любовта. Изживей я, отдай ѝ се, обичай и уважавай. И помни, че хората са различни и това, което даваш и взимаш от един човек, рядко ще съвпадне с онова, което даваш и взимаш от друг. 

 

 

Междуполова любов

 

Това е може би най-широкоразпространената тема, която винаги е вълнувала хората. Има една своеобразна страст, която във времето сме нарекли "прехвърчане на искри" между двама души, или онази специална "химия", която се наблюдава между някои хора. Онова специфично привличане, тази невидима връзка, която изпитваме към някого, дори не е нужно да можем да обясним защо - това е любов. Желанието да споделяме с Него света си, да творим заедно с Него, да се забавляваме с Него и да тъжим с онзи конкретен Него - тогава, когато не можем да отделим собствените си мисли от мислите за този човек, тогава разбираме, че сме влюбени и обичаме.

 

Приятелска любов

 

Много пъти е задаван въпроса дали е възможно да имаме стабилна връзка с някой, който е бил наш приятел дълго време; или пък дали след като сме имали връзка с някого можем да си останем приятели след това. Не може да се даде един вечен отговор на тези въпроси, защото хората са различни и няма общовалиден вариант, който да служи за пример на всички. Но едно със сигурност е ясно - за една красива и здрава връзка определено помага, ако познаваме човека в дълбочина, а дори и да не го познаваме дългогодишно - нашата половинка има нужда ние да бъдем техен приятел, защото различните ситуации влияят на хората с различна тежест и съответно изискват различна подкрепа.

 

Дали е възможна любовта между приятели - според мен отговорът е "Да", защото да градиш бъдеще с един човек означава да го познаваш и да се съобразяваш с него, така както и той прави това с теб. Означава да споделяте сходни интереси, да вървите напред из света заедно и в една посока - да сте опора един за друг. А за да успеете в това, нужно е да бъдете приятели - да се познавате, да се уважавате и да умеете да направите компромис.

 

Дали е възможно да запазите приятелството си след края на вашата интимна връзка - тук моите отговори са и "Да", и "Не", защото някои хора обичат завинаги, други пък не могат да понесат мъката след раздялата. Излиза, че няма общовалиден отговор, защото различните хора имат различен усет за това що е любов, но това не беше ли точно началото на нашето пътешествие сред тези интимни чувства? :)

 

Любовта наистина е навсякъде и ако човек е предразположен към откриването ѝ, той винаги ще я открива у всеки друг човек, у всеки предмет и у всяко действие. Въпросът как да я направим споделена (който вълнува хората не по-малко от това що е самата любов), е обект на цял един друг разговор.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...