.

Когато се разделиш с приятеля си

Когато се разделиш с приятеля си
Снимка: Pixabay

Раздялата е страшно тъпо нещо. Особено ако още си влюбена в човека, с когото вече не си. Понякога така е по-добре и го знаеш, но това не ти помага да спиш нормално нощем, не те спасява от това да ти липсва и да го искаш обратно в живота си. Поетапно започваш да се съвземаш от това, но преди този момент да настъпи има някои неща, които би направила. И според мен част от тях е по-добре да не правиш.

 

Непрекъснато гледаш профила му. Ако случайно те е блокирал молиш приятелите си да му гледат профила. Разбираемо е и нормално, носи ти нещо, но истината е, че по никакъв начин не ти помага. Искаш да знаеш какво прави, има ли нови момичета около него, забавлява ли се, но всички знаем, че във facebook нещата не са истински. Снимката на усмихнат човек не означава, че този човек е щастлив. Снимката на човек, прегърнал момиче не означава, че това момиче означава нещо.

 

 

Пишеш му или му звъниш. Вероятно е и ти да не знаеш защо го правиш. Но с някаква част на съзнанието си признаваш, че може би го правиш, за да си сигурна, че няма да те забрави. Първо – подобно нещо е напълно невъзможно. Второ – нищо не печелиш. Въпросът не е в начина, по който изглеждаш, а посланието, което пращаш. Дори и да нямаш това предвид посланието може да бъде разтълкувано като желание да се съберете. Да звъниш на някой, с когото сте се разбрали да не общувате повече, постоянно предвид обстоятелствата показва, че още ти пука прекалено много, че искаш още нещо да се случи. Не е невъзможно да се съберете отново, но щом се е стигнало до там да се разделите очевидно е имала добра причина.

 

Обиждаш всяко момиче, с което го видиш. Дали ще го засечеш на живо с друго момиче или ще видиш снимка, или някой ще ти каже, че го е видял само чакаш да разбереш, че е бил с друга и започваш с обидите. По негов адрес, по неин адрес, нищо че не я познаваш. Това също  е нормална и естествена реакция, но напълно непродуктивна. Наранена си, това е ясно, но в една връзка няма как и двамата участници да не бъдат наранени.

 

Мислиш си, че на него не му пука. Били сте във връзка. Това означава, че независимо какво си мислиш, на него му пука много повече, отколкото си склонна да вярваш в този момент. И подбудите ти да му пишеш и да му звъниш, за да си сигурна, че не те е забравил са неоправдани. Не те е. Каквато и да е причина за раздялата ви всички сме хора. Имаме чувства и това да нараняваме отсрещния е присъщо на социопатите. Ако не можеш да определиш бившето си гадже като такъв, можеш да бъдеш убедена, че мисли за теб по същия начин, по който ти мислиш за него. Може би повече, може би по-малко, но мисли.

 

Възстановяването винаги отнема време. Малко или много, досадно е и ти понякога спира да ти пука, защото вече ти е пукало прекалено много. Но всичко ще бъде наред, всичко минава. Една положителна черта на времето – притъпява и лошите, и добрите неща. Рано или к


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...