.

Жените и техните два вида оргазъм

Жените и техните два вида оргазъм
Снимка: iStock

Векове наред специалистите твърдят, че представителките на нежния пол могат да получават два вида оргазъм – вагинален и клиторен.

 

Разликата между двата оргазма все още е тема, която се дискутира от учените и предизвиква доста спорове. В стремежа си да сложат край на дискусиите, френски учени и гинеколози използвали машина за сонография, с която да измерят малките промени в притока на кръв по време на външно и вътрешно стимулиране.

 

 

Изследванията показват, че клиторната стимулация не включва вътрешните корени на клитора, но при вагиналното стимулиране участват както коренът, така и външната част на клитора. Тоест теорията за два вида женски оргазъм е напълно вярна.

 

След проведеното проучване учените установили, че изображенията, получени при външно стимулиране и вагинално проникване, показват, че коренът на клитора няма общо с външната клиторна стимулация.

 

При вагиналното стимулиране нещата седят по малко по-различен начин. Заради движенията и преместванията по време на вагиналното стимулиране, и вагината, и клиторните корени едновременно са причина за полученото крайно удоволствие.

 

Френските учени, провели изследването, са категорични, че има функционални различия в зависимост от вида стимулация. Така че може да се каже, че представителките на нежния пол са облагодетелствани спрямо мъжете, имайки възможност да получават два вида оргазъм.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
papugai
преди 7 години
4
1
!
Отговори
аз с малкото си опит и много четене по темата разбрахче жените имат над 10 вида оргазъм
Страница 1 от 1