.

Събиране след раздяла

Събиране след раздяла
Снимка: Pixabay

Късаш с приятеля си. Минава се време, страдаш, преживяваш, случват ти се неща, запознаваш се с нови хора, но продължаваш да мислиш за този, с когото вече не си. Продължаваш да си влюбена, въпреки че вече не сте заедно, не го виждаш, не спиш с него, нямате комуникация. Единствената комуникация, която имате е при случайно засичане по улиците, когато е предимно неловко. После обаче, след малко или много време се събирате обратно.

 

Много хора смятат, че това е кофти ход. Разделили сте се един път, разбил ти е сърцето, преспокойно може да го направи отново. Това са основните аргументи против възстановяване на взаимоотношенията ви. Но както често се случва човек следва сърцето си, а не мозъка и това е добре.

 

 

Хората са ужасно способни да си взимат поука. Ако те поиска отново това не е заговор срещу теб, с който отново да те накара да страдаш. Може би никога няма да разбереш истинската причина поради която той те търси пак, а може и да знаеш защо, но при всички положения, знаейки какво ти е причинил първия път можеш да бъдеш сигурна, че ще е много внимателен с теб. Ще се старае повече, има шанс да се почувстваш даже малко неудобно от начина, по който се грижи за теб. Определено ще е нещо, което не си изпитвала с него до сега, но това е резултат от поуката.


Колелото обаче се върти и шансът ти да го нараниш този път не е никак малък. Това не мисля, че е защото вече си го получила и по тази причина не го искаш. Но по закон винаги се случва така, че когато най-сетне се озовеш с нещо, за което си копняла много дълго време, спираш да го искаш. Не веднага, не винаги, но може да се случи. Може да дойде ден, в който да го погледнеш и да не разбираш защо го обичаш и какъв е изобщо смисъла. Може да започнеш да се изпълваш със съмнения, този път не към него, а към самата себе си. И докато ти спираш да имаш чувства към него, без да знаеш защо, той може да се влюбва в теб още повече.

 

Най-прекрасните неща могат да ти се случат след като си дала втори шанс на бившия си приятел, но може да се случат и по-малко прекрасни неща. В такъв тип взаимоотношения независимо колко не искаш да нараняваш човека до себе си или ти не искаш да бъдеш наранявана е почти неизбежно да се случи. Съсипващо е да знаеш, че сърцето на един човек е в твоите ръце, че неговото щастие зависи от теб. Фактът, че имаш властта да го съсипеш носи огромна отговорност.

 

Но ако не се стигне до момента, в който твоите чувства изстиват и бившият ти, който е вече е настоящ приятел се държи с теб като с принцеса няма от какво да се боиш. Независимо какво ти казват приятелките и колко те предупреждават, че той пак ще те нарани. Опитват се да те предпазят и трябва да си благодарна за това, но не взимай всичко, което ти казват предвид. Човек трябва да рискува понякога. Докато нещата са окей, няма нужда да се съмняваш. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...