.

Приятелство между бивши - нещо нормално или... ?

Приятелство между бивши - нещо нормално или... ?
Снимка: iStock

Да бъдеш приятел с бившето си гадже понякога е наистина трудна мисия. Има двойки, които успяват да запазят приятелски взаимоотношения, но има и такива, които не искат да се чуват и виждат.

 

Дали всъщност приятелството с бившите е нещо нормално или по-скоро пречи на по-близкото общуване в нова връзка?

 

Нормално е двама души да поддържат приятелски взаимоотношения, ако има нещо, което ги свързва. Може да става въпрос за дете, общ бизнес или близки приятели.

 

Повечето представителки на нежния пол ревнуват от бившите, защото си мислят, че мъжът може да им изневери с тях. По-емоционалните жени дори са склонни да поставят ултиматуми на гаджетата си – или аз, или бившата. Този подход не е никак препоръчителен, защото ще получиш така желания резултат (т.е да избере теб) само от слабите мъже, които са свикнали да се подчиняват. Силните господа няма да ти позволяват да им поставяш ултиматуми.

 

 

Факт е, че ако някога двама души са се обичали силно и страстно, то може към днешна дата те да не са напълно угаснали и още да има някакво привличане.

 

Ако ревнуваш от бившата приятелка на гаджето си, постарай се той да не го разбира. Плачи, когато си сама, разстройвай се и се притеснявай, но изглеждай силна пред него и се прави, че не ти пука за нейното съществуване.

 

Ти трябва да си напълно готова да се бориш са гаджето си, ако забележиш, че той все още не е напълно безразличен към бившата си. Като за начало разбери какво е харесвал в предишната си връзка и какво не му е достигало. След това се постарай да дадеш на гаджето си всичко, което харесва и от което има нужда.

 

Не е нормално двама бивши да си общуват, ако нищо не ги свързва. Дори и двамата да твърдят, че просто имат добри отношения след раздялата.

 

Бъди особено внимателна, ако забележиш, че гаджето ти не се държи приятелски с всички свои бивши, а само с една от тях. Няма чисто приятелство между бивши. То винаги е основано на нещо – или на неугаснали чувства, или на някаква изгода. Може да мъжа да му харесва да общува с бившата си, защото тя умее да го изслушва и успокоява. Но пък не е нормално той да търси утеха при нея, а не при теб, нали?

 

Ако забележиш, че гаджето ти си общува с някоя бивша повече, отколкото е нормално, то ще е нужно известно време да се бориш за него, докато го спечелиш напълно. Ти решаваш дали ще се откажеш от него или ще се опиташ да спечелиш тази битка.

 

Като за начало се опитай да разбереш защо гаджето ти иска да се вижда от време на време с бившата. Ако не може да разбереш, без да го питаш, попитай го, но внимавай с емоциите и се опитай да му зададеш един и същи въпрос, но по няколко различни начина, за да разбереш максимално добре желанието му да се вижда с бившата. Хубаво е между въпросите да има известно време. Ако той ти дава винаги един и същи отговор, то трябва добре да помислиш защо не можеш да дадеш на гаджето си това, което тя му е давала. И като разбереш какво му липсва, опитай се да му го дадеш.

 

Ако обаче ти дава различни отговори на един и същи въпрос, значи нещо те послъгва. И най-вероятно се вижда с бившата си приятелка, защото още я обича или пък правят секс.

 

Ако не ти се играят игрички, може директно да кажеш на приятеля си, че не ти е приятно да се вижда толкова често с бившата си. Възможно е той да не подозира за това и да не знае, че срещите му с нея те нараняват и да я остави в миналото. Шансът да го направи не е голям, но съществува.

 

В днешно време доста хора си общуват само онлайн, без да се виждат. Особено бившите гаджета, които искат да поддържат някакви взаимоотношения, но по една или друга причина не се виждат на живо.

 

Имай предвид, че ако гаджето ти наистина те обича, той няма да те нарани. И ако забележи, че ревнуваш от бившата му приятелка, а няма нищо между тях, той сам ще ти обясни ситуацията и причината двамата да си пишат понякога. Възможно е просто да се чуват от време на време или да се поздравяват за празници.

 

Има мъже, които отричат, че общуват с бившата си, а вечерно време си чатят с нея. И дори общуването им да е само онлайн, факт е, че има изневеря, макар и емоционална.

 

Интересен е фактът, че при такава ситуация по-голяма изгода има виртуалната жена, а не истинската, защото мъжът мисли и споделя на първата повече. Ако мъжът предпочита да си чати редовно с бившата, то значи, че му е скучно в настоящата връзка и не получава това, което е получавал от бившата си избраница.

 

Ако си в такава ситуация, трябва да се постараеш да обръщаш повече внимание на партньора си. Внимавай обаче как се държиш, защото ситуацията е деликатна и трябва да намериш начин той отново да те предпочита пред бившата. Ще ти бъде трудно, но не е нещо невъзможно.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...