.

5 грешки, които допускаш по време на самозадоволяване [за момичета]

5 грешки, които допускаш по време на самозадоволяване [за момичета]
Снимка: iStock

Момчетата никога не крият, че от време на време се самозадоволяват, но дамите не искат да коментират тази тема. И въпреки че мълчат относно мастурбирането, момичетата също го правят.

 

Най-вероятно си мислиш, че няма какво да се обърка, когато легнеш в леглото и започнеш да си доставяш сама удоволствие. Понякога обаче просто не ти се получава. Това е така, защото има няколко причини, които ти пречат да достигнеш сама до оргазъм:

 

Не правиш упражненията на Кегел – сигурно смяташ, че са излишни и не искаш да си губиш времето с тях, но е факт, че дори лекарите ги препоръчват. Направи ги няколко пъти и ще усетиш разликата. Силната влагалищна стена се равнява на силни оргазми. Ако правиш упражненията редовно, ще ти бъдат необходими само няколко свивания и отпускания на влагалището, за да се възбудиш достатъчно.

 

 

Сексуалността ти зависи от партньор по време на секс – по една или друга причина доста момичета смятат самозадоволяването за неправилно. Ако винаги си разчитала на гаджето ти да ти докара оргазъм, то е много вероятно да не успееш да го направиш сама. Ако искаш обаче и сама да може да достигаш до оргазъм, трябва да намериш начин да изкараш партньора си от своето съзнание и да проучиш собствената си сексуалност сама. Възбуди се, като гледаш еротични снимки или си пусни порно. Няма нищо срамно една жена да гледа филми за възрастни и да се самозадоволява, ако това ѝ доставя удоволствие.

 

Доста си упорита в опитите си – имай предвид, че оргазмът се отдалечава все повече и повече, когато мислиш единствено и само за него. Както при секса, така и при мастурбирането основната цел трябва да бъде удоволствието, а не достигането на оргазъм. Наслади се на случващото се, отпусни се и без да разбереш как и кога ще достигнеш до оргазъм.

 

Не можеш да се отпуснеш – въпреки че в днешно време все повече хора говорят спокойно за секс и самозадоволяването, доста жени изпитват чувство на вина, когато мастурбират. Нямо обаче защо да се чувстваш така, самозадоволяването е един от най-добрите начини да разбереш какво харесваш и да използваш наученото по време на секс, за да бъде актът още по-хубав, а оргазмът още по-разтърсващ.

 

Самозадоволяваш се само преди лягане – обикновено, когато човек отиде в леглото, той е уморен и единственото нещо, което иска, е да заспи. Нормално е в такъв момент да не ти до мастурбиране или просто да не ти се получи. Затова не чакай да стане време за лягане, за да се отдадеш на соло игрички.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...