.

Няколко неща, които НЕ знаеш за садо-мазото (+ 18)

Няколко неща, които НЕ знаеш за садо-мазото (+ 18)
Снимка: iStock

Всеки е чувал за само-мазо, но малцината знаят достатъчно за него. Ако ти е интересно, може да научиш повече.

 

Абревиатурата на ангийлски е BDSM, което означава: BD (Bondage&Discipline – Връзване&Дисциплина), DS (Domination& Submission – Доминиране и Подчинение), SM (Sadism&Masochism – Садизъм и Мазохизъм) и включва широк спектър от активности и вкусове.

 

Повечето мъже и жени, които практикуват садо-мазо го правят с партньорите, с които са само за секса. Техните взаимоотношения обикновено не се задълбочават, защото това усложнява нещата и може да се наложи да водите разговорите за емоционалните ви ограничения.

 

 

По време на садо-мазо секса единият партньор е в ролята на Господаря, а другият му е подчинен. Да си в ролята на втория не означава, че си слаб. За някои хора е удоволствие да предадат целия контрол на партньора си, да станат по-уязвими, да предадат своето тяло, ум и сърцето си.

 

Не всеки човек може да се превъплъти в ролята на доминиращ. Един от двамата партньори може да изиска подчинение само с шепнене или бегъл поглед, което е в пъти по-секси от разни мъже и жени, които се опитват да доминират, като крещят заповеди на висок глас. Добрият доминиращ ще отдели достатъчно време на подчинения си, за да го опознае.

 

Това, че ти харесва садо-мазо сексът, не означава, че си пасивен или агресивен в други сфери на живота си. Има много интелигентни и самоуверени мъже и жени, които си падат по по-грубите игри в леглото, без значение дали доминират или са в ролята на подчинения.

 

Садо-мазото невинаги означава секс. То може да представлява предизвикателства от разстояние, влудяващи умствени препятствия, игри на съзнанието и прочие. Садо-мазо изживяването всъщност е много повече от белезници, болка и камшици.

 

Има хора, които обичат да са и в двете роли – на доминиращ и на подчинен. Те се наричат „суич”, което идва от английската дума switch – превключвам. Суичът може да е подчинен с един партньор и доминиращ с друг или партньорите всеки път да сменят ролите си.

 

Преди да започнете със садо-мазо забавленията, задължително трябва да си измислите безопасна дума. Защото е възможно твоят партньор да реши, че твоето „не” не е истинско „не” и да продължи да прави неща, които не ти харесват или ти причиняват болка. Затова си измислите дума или жест, които ще ви спасят.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...