.

Няколко причини да НЕ му звъниш първа

Няколко причини да НЕ му звъниш първа
Снимка: iStock

Наскоро си се запознала с едно много готино момче, с което сте си разменили телефоните и нямаш търпение той да ти звънне. Няма нищо лошо ти да го потърсиш първа, но има няколко ситуации, в които не си заслужава да го правиш. Кои са те?

 

Смяташ, че той си има гадже – и най-вероятно вече кроиш планове как да разкриеш това. Мислиш си да му звъннеш в неделя привечер, когато най-вероятно двамата са се излегнали на дивана и гледат филм. Очакваш, че ако си права, той няма да ти вдигне, а ще ти затвори. И ако това стане, ти вече си на 100% сигурна, че си права. Но е напълно възможно той да ти е затворил, защото вечеря с родителите си и не е удобно да говори или защото е на гости на баба си, например.

 

Мислиш си, че той нарочно не ти звъни – минали са вече няколко дни и той така и не ти се обажда. Смяташ че, той го прави, за да те накара да мислиш за него и евентуално да му звъннеш първа. И ако го направиш, неговият план ще е проработил. И за да не те разиграва още от началото, по-добре не му се обаждай, а изчакай той да го направи. И след като ти звънне, направи се на ударена и му кажи „Радвам се, че ми се обаждаш, но не съм сигурна, че знам кой си“. Ако усетиш, че се е засегнал от казаното, добави, че се шегуваш и наистина се радваш, че го чуваш.

 

 

Полудяваш, чакайки обаждането му – когато човек е под напрежение, това си личи отдалеч. Затова не е добра идея да му звъниш, защото най-вероятно няма да успееш да скриеш емоциите си. На него ще му стане ясно, че последните няколко дни не си спирала да гледаш телефона си и да очакваш обаждането му. И за да не повдигаш самочувствието му излишно, не му звъни.

 

Въобразяваш си, че ти е звънял, но телефонът не го е отчел – някои хора са наистина добри, когато започнат да се самозалъгват. Иска ти се това, което си мислиш да е вярно, но знаеш, че не е така. Не му звъни, надявайки се да чуеш, че мислите ти са истина.

 

Мислиш си, че той не си пада по теб – напълно е възможно, но за какво ти е да си го доказваш? Представи си, че му се обаждаш и той ти отговоря безразлично и накрая дори не си определяте среща да се видите. Ще се почувстваш ли по-добре? Със сигурност не. По-добре изобщо да не ти се обади и да си въобразяваш, че си има гадже или е срамежлив, отколкото да усетиш безразличието в гласа му.

 

Пияна си – изпила си известно количество алкохол и си мислиш, че си модерно момиче, което не е нужно да чака да бъде потърсено от момчето, по което си пада. Щом искаш да му звъннеш, ще го направиш. Замисли се обаче дали ако беше готова да му звъннеш, нямаше да го направиш, докато беше трезва, а не под влиянието на алкохол?

 

Притесняваш се дали всичко е ОК с него – започваш да си мислиш, че нещо му се е случило и затова не ти се обажда. Шансът това да е истина клони към нула, така че не се шашкай излишно. А ако си права и го потърсиш, той надали ще се зарадва, защото почти не те познава, а е в кофти момент и има нужда от най-близките си, а не от мацка, която си пада по него.

 

Мислиш си, че е загубил номера ти – възможно е това да стане, но ако той наистина иска да те намери, най-вероятно ще успее с помощта на Facebook. А ако не успее, значи просто не ви е било писано.

 

Ако прочете всичките причини да не му звъниш и смяташ, че нито една не е достатъчно убедителна, обади му се. Все пак най-лошото, което може да стане, е да те отреже. От това боли, но не се умира. Успех!


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...