.

Любопитни факти за мастурбацията

Любопитни факти за мастурбацията
Снимка: iStock

Въпреки че за жените мастурбацията е тема табу, голяма част от тях се самозадоволяват от време на време. И въпреки че го правят, все още има неща, които жените не знаят за мастурбирането. Кои са те?

 

Възрастните дами също се самозадоволяват – с напредване на възрастта желанието за секс не намалява. Според статистиката 30% от дамите между 60 и 69-годишна възраст мастурбират от време на време. При тези над 70 години, половината, които нямат мъж до себе си мастурбират, а при омъжените жени процентът е 12.

 

 

Преди мастурбацията не е била тема табу – древните римляни определено са били доста отворени на тема секс, а и има праисторическа глинена фигурка на жена, която са пипа по гениталиите и си личи, че й харесва. През XVIII век обаче е издадена анонимната брошура, озаглавена „Онания”, която слага край на всичко. Тя нарича мастурбацията „гнусен грях” и изобразява архаични изобретения, които предпазват от това действие. На мастурбацията се приписват ужасни неща като лудост и заболявания.

 

Хората, които водят редовен полов живот, мастурбират по-често – може би ти се струва странно, но е истина. Ако се самозадоволяваш редовно, най-вероятно си по-сексуално отворена и съответно правиш повече секс. Освен това знаеш какво ти харесва и това прави изживяването с партньора още по-хубаво.

 

Жените мастурбират повече, отколкото твърдят – според статистиката тийнейджърите редовно се самозадоволяват, като процентът при момчетата е 80, а при момичетата – 59. При пълнолетните жени процентът не е много ясен, но е над 60.

 

Има държави, които насърчават самозадоволяването сред тийнейджърите – преди няколко години британското правителство се присъедини към други европейски държави и издаде нови брошури за сексуалното здраве сред младежите, в които ги насърчават да мастурбират редовно. Според тях това предпазва от нежелана бременност и полово предавани болести.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
papugai
преди 7 години
0
2
!
Отговори
Хората, които водят редовен полов живот, мастурбират по-често може би ти се струва странно, но е истина. Ако се самозадоволяваш редовно, най-вероятно си по-сексуално отворена и съответо правиш повече секс. Освен това знаеш какво ти харесва и това прави изживяването с партньора още по-хубаво.======================================хахаха, за първи път чета нещо вярно тук
Страница 1 от 1