.

Секс съвети от майки към дъщерите им

Секс съвети от майки към дъщерите им
Снимка: iStock

Малко са момичетата, които не се притесняват да разговарят с майка си на тема секс. За повечето това е тема табу. Майките обаче могат да бъдат много полезни за теми, свързани както с любовта, така и със секса.

 

Виж какви отговори са дали майките на въпроса: „Какъв съвет бихте дали на момиче в началото на сексуалния й живот – съвет, който не сте получили, когато сте били на нейната възраст, но бихте се радвали, ако ви го бяха дали?”:

 

Сексът може да бъде само секс – това, че правиш секс с момче не означава, че си влюбена в него. Жените живеят с представа, че секс не бива да се прави, ако няма любов. Това обаче не е така! Няма нищо лошо да се виждаш с някое момче и да поддържате само сексуални взаимоотношения, ако и за двамата е ОК това. Все пак всеки си има нужди, които трябва да задоволява.

 

 

Имайте ясни граници – много е важно ти самата да знаеш къде минават границите на твоята готовност. След като разбереш това за себе си, сподели на гаджето си. Не забравяй, че по време на секс никой няма право да ти причинява болка и да прави нещо, което не ти допада. Не си длъжна да се извиняваш за своите сексуални предпочитания. Не се притеснявай, ако аналният секс не ти допада или не искаш да правиш орална любов на гаджето си. Ако не желаеш да правиш нещо, не си длъжна да го правиш, дори партньорът ти да те увещава и моли за това. Прави това, което ти доставя удоволствие и не се поддавай на неговите манипулации.

 

Получавай удоволствие и се наслаждавай на случващото се – по време на секс трябва да се отпуснеш и да не мислиш за нищо излишно, за да може да се насладиш на максимум на акта. В никакъв случай не се притеснявай как изглеждаш без дрехи, дали той е забелязал целулита ти и т.н. Щом той е с теб, значи те харесва такава, каквато си!

 

Винаги използвайте предпазни средства – много момчета правят какво ли не, за да навият приятелката си да правят секс без презерватив. Ако се съгласиш да не се пазите, може да си навлечеш сериозни здравословни проблеми или нежелана бременност. Така че каквото и да става, никога не се съгласявай на секс без презерватив, без значение колко го обичаш и колко те умолява той! Може да минеш на противозачатъчни и да не използвате презерватив, когато и двамата си направите необходимите медицински тестове.

 

Не се притеснявай да му отказваш – ако в определен момент нямаш никакво желание за секс, откажи му. Не се притеснявай да казваш „не” и не прави секс само за да угодиш на гаджето си. По време на акта и двамата трябва да изпитвате удоволствие.

 

Мастурбирай


 

Хубаво е да опознаеш добре тялото си и да знаеш какво ти доставя максимум удоволствие. Самозадоволяване ще ти бъде полезно, когато си нямаш партньор и ще знаеш накъде да насочиш партньора си по време на секс, за да ти бъде максимално хубаво.

 

Не подценявай първия път – каквото и да ти говорят твоите приятелки, първият път е единствен по рода си. Затова в никакъв случай не прави секс, за да не си повече девствена. Изчакай и го направи с някой специален за теб човек. Това е спомен, който винаги ще имаш, направи го максимално красив.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...