.

Обилно овлажняване по време на секс - проблем или напротив?

Обилно овлажняване по време на секс - проблем или напротив?
Снимка: iStock

Докато някои представителки на нежния пол не се овлажняват достатъчно и използват лубрикант по време на секс, други се притесняват, че се овлажняват прекалено много. Другото, което ги тревожи, е дали партньорът им изпитва максимално удоволствие по време на секс, защото обилното овлажняване намалява триенето, а оттам и чувствителността. Истината обаче е, че мъжете харесват по-влажните жени и се възбуждат, когато видят, че партньорката им е силно овлажнена.

 

Ако искаш да увеличиш възбудата на партньора си, опитай се да стегнеш мускулите в областта на влагалището си по време на секс. Това със сигурност ще му достави невероятно удоволствие.

 

 

Друго неудобство, което създава обилното овлажняване по време на секс, е звукът, която се получава по време на триене и която наподобява джвакане. Повечето жени се притесняват от този звук и това им пречи да се отпуснат и да се наслаждават на случващото се.

 

И докато представителките на нежния пол се притесняват, че по време на секс чаршафите се намокрят заради тяхното прекомерно овлажняване, мъжете се радват, че възбуждат толкова много партньорката си. Според тях колкото по-влажна е една жена по време на секс, толкова по-добре да се представили.

 

Няма конкретна причина за обилното овлажняване или липсата на такова, просто някои жени се овлажняват по-лесно по време на секс, докато други трябва да използват лубрикант, за да не ги боли по време на акта.

 

Овлажняването е свързано с функционираните на бартолиновите жлези, върху което оказват влияние овулацията и менструацията, бременността и раждането, приемането на противозачатъчни и други медикаменти, хормонален дисбаланс, периода на менопауза и др.

 

Хубаво е да не бъркаш обилното овлажняване по време на секс с бялото течение! Наличието на второто често показва здравословни проблеми, така че ако забележиш, че от известно време имаш обилно количество бяло течение, посети гинеколога си.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...