.

Какво да правиш, ако се влюбиш в гаджето на най-добрия си приятел?

Какво да правиш, ако се влюбиш в гаджето на най-добрия си приятел?
Снимка: iStock

Най-добрият ти приятел има гадже от няколко месеца. В последно време обаче усещаш, че не само той е влюбен в нея. Да, за жалост ти също имаш интерес към неговото момиче.

 

В този момент започваш да се питаш какво е най-правилно да направиш и дали приятелството ви ще оцелее, ако тя също прояви интерес към теб и реши да прекрати връзката си.

 

Какво да правиш, ако попаднеш в такава ситуация?

 

Съвет №1 – Забрави за нея

 

Със сигурност не искаш да чуеш това, но наистина е най-правилното нещо, което може да те посъветваме. В днешно време е трудно човек да намери истински приятели и да задържи приятелството си повече от няколко години. Ако ти и това момче сте приятели от малки, разбирате се и сте като братя, направи всичко възможно да забравиш за неговото момиче. В крайна сметка в тийнейджърска възраст шансът връзката ви да продължи дълго или да остареете заедно не е никак голям. Затова постъпи мъдро и не рискувай приятелството си заради едно момиче.

 

 

Определено е трудно човек да контролира чувствата и емоциите си и в началото най-вероятно ще ти бъде трудно, но ако се постараеш, ще успееш. Въпреки че приятелят ти често ще говори за половинката си, ще ти споделя щастливите и лошите моменти, които имат заедно и на теб ще ти е трудно да не се сещаш за нея.

 

Според специалистите тази ситуация е изключително трудна и може да се каже, че няма правилно поведение. Ако решиш да кажеш на най-добрия си приятел, че и ти харесваш гаджето му, рискуваш да загубиш както него, така и нея. Ако пък решиш да си мълчиш, най-вероятно несъзнателно ще промениш поведението си към твоя приятел и той в един момент ще започне да те пита какво се случва с теб и защо се държиш по този начин. И ако е настоятелен, искаш или не, ще си признаеш причината за промяната на поведението ти.

 

Съвет №2 – Запиши се на някакъв спорт

 

Когато един мъж е ядосан, той има нужда да изрази емоциите си. Голяма част от представителите на силния пол избират бокса като изразно средство. Блъскането и удрянето по въображаем противник сваля адреналина и помага в контролиране на емоциите.

 

 

Физическото натоварване и изливането на негативната енергия и яда върху боксовата круша се препоръчва от специалистите. Ако не си фен на бокса, може да се запишеш на друг силов спор или нещо, което ти допада и те разсейва, за да не мислиш за нея.

 

Съвет №3 – Бори се за нея

 

Ако си опитал предните два съвета и те не са дали резултат, единственото, което ти остава, е да направиш всичко по силите си да спечелиш това момиче. Само имай предвид, че шансът да загубиш най-добрия си приятел е огромен. Има възможност приятелството ви да се запази, ако той от известно време иска да се раздели с гаджето си и вижда в теб възможност да го отървеш от нея.

 

 

Каквото и да решиш да правиш, помни, че навън има много момичета, с които може да бъдеш щастлив, но истинските приятели се намират и задържат трудно. А и доверие се гради с години...


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...