.

Какво трябва да правиш след секс, за да бъдеш здрава

Какво трябва да правиш след секс, за да бъдеш здрава
Снимка: iStock

Сексът е удоволствие, от което хората не бива да се лишават. За да не си създаваш обаче излишни здравословни проблеми, трябва да правиш няколко неща всеки път след края на акта. Кои са те?

 

Вземи си душ – понякога това не е възможно да се случи веднага, но като цяло се старай да го правиш всеки път след секс. Къпането отмива бактериите от ръцете, тялото и гениталиите и предпазва от развитието на дрожди или бактериална инфекция. Съветваме те да изплакнеш интимните си части само с хладка вода.

 

 

Хапвай храни, богати на пробиотици – след секс спокойно може да изядеш половин-една кофичка кисело мляко. То е богато на пробиотици и помага на храносмилането. Жените, които имат вагинални инфекции и високо pH, е добре редовно да консумират кисело мляко, защото е доказано, че то подобрява тяхното състояние.

 

Пий вода – ако си била активна по време на секс, със сигурност след края на акта организмът ти се е дехидратирал. Затова изпий 1-2 чаши вода, така не само ще утолиш жаждата, но и ще ти се допишка и по този начин ще елиминираш бактериите около уретрата.

 

Смени си бельото – хубаво е преди секса да бъдеш облечена със секси бельо, но след края на акта е добре да се преоблечеш с памучни бикини. Памукът не задържа влагата и оставя кожата ти да диша. Ако цяла нощ влагата се задържи в областта на гениталиите ти, тя може да доведе до развитие на бактерии.

 

Посети тоалетната – дори да не ти се пишка, мини през тоалетната. Използването й след секс ще ти помогне да се предпазиш от инфекция на пикочните пътища. За съжаление, жените имат по-къса уретра и бактериите по-лесно достигат до пикочния мехур и бъбреците и може да създадат здравословни проблеми.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...